More

    Firmele de succes, premiate în cadrul Balului Oamenilor de Afaceri

    bal1

    Cea de a 22-a ediţie a “Balului Oamenilor de Afaceri”, eveniment care a inclus şi premierea celor mai performante firme din judeţ, s-a desfăşurat vineri seara într-un local din municipiul Satu Mare, manifestarea fiind organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Satu Mare. La eveniment au fost prezenţi, pe lângă oamenii de afaceri sătmăreni, şi o serie de parlamentari, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

    Dezvoltarea României, dezvoltarea judeţului
    În cuvântul de deschidere, preşedintele instituţiei organizatoare, deputatul Ovidiu Silaghi, a punctat faptul că economia României se află în plină dezvoltare, lucru care se răsfrânge şi asupra judeţului Satu Mare. “România a avut o creştere economică de 1,4% în ultimul trimestru. Şi acest lucru se reflectă şi asupra judeţului Satu Mare care, de curând, a primit o finanţare de peste 150 de milioane de euro pentru investiţii în domeniul infrastructurii”, a arătat Ovidiu Silaghi, care a mai adăugat că aceste investiţii vin în sprijinul dezvoltării mediului de afaceri sătmărean.

    Directorul Camerei de Comerț Satu Mare, Daniela Culic, a subliniat faptul că evenimentul de vineri seară este de maximă importanță pentru economia județului. “Anul acesta e a 22-a ediție și în mod fericit se suprapune cu 25 de ani de activitate a Camerei de Comerț din Satu Mare. Am dorit să fie un eveniment special așa că pe lângă modul în care organizăm de obicei, cu premiere și o parte să spunem oficială, de recunoaștere a meritelor firmelor de excelență din județ, avem un program mai special. Astăzi, am invitat formația Compact și sper să le facem o plăcere oamenilor de afaceri”, a spus Daniela Culic.

    bal2

    Mediul de afaceri sătmărean, felicitat
    În continuare, invitaţii au felicitat organizatorii pentru organizarea acestui eveniment precum şi pe oamenii de afaceri, şi au punctat, la rândul lor, beneficiile dezvoltării economiei României pentru judeţul Satu Mare.

    Astfel, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a arătat că şi cei din administraţie pot învăţa din experienţa oamenilor de afaceri şi că judeţul Satu Mare are, pentru următorii patru ani, finanţări pentru investiţii deosebite. “Județul Satu Mare beneficiază în următorii patru ani de finanțări pentru investiții majore în administrația publică astfel încât și dumneavoastră, oamenilor de afaceri, să vă fie mai bine și, bineînțeles, sper că o bună parte dintre dumneavoastră sunteți parteneri în contractele noastre de dezvoltare a județului”, a mai spus Fedorca.

    Au mai luat cuvântul senatorul Pataki Csaba, dar şi deputaţii Octavian Petric şi Erdei D. Istvan, care au arătat că, din poziţia în care se află fiecare, încearcă să elaboreze măsuri care să ajute mediul de afaceri din judeţul Satu Mare.

    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a reliefat strădania instituţiei pe care o conduce pentru dezvoltarea economiei judeţului Satu Mare, dar şi ajutorul primit din partea Guvernului. „Dumneavoastră, prin activitatea pe care o desfășurați, contribuiți în mod direct la dezvoltarea județului Satu Mare. Judeţului Satu Mare i-au fost alocaţi, recent, peste 150 milioane de euro, aferente celor 92 de proiecte de infrastructură în județul Satu Mare, dintre care drumuri județene vor fi reabilitate în lungime de 200 de km”, a mai spus Ştef.

    Firmele de succes, premiate
    După luările de cuvânt a urmat festivitatea de premiere a celor mai performante firme din județul Satu Mare. Au fost înmânate, în total 1.250 de diplome pe şase grupuri CAEN. Demn de remarcat este şi faptul că opt firme sătmărene s-au aflat pe primul loc în top în ultimii zece ani pe domeniul lor de activitate.

    Prin promovarea societăţilor comerciale performante, inclusiv sub forma Catalogului „Topului Firmelor”, Camera de Comerţ doreşte să contribuie la crearea şi consolidarea unei imagini favorabile a economiei sătmărene, la promovarea potenţialului real al judeţului şi totodată la crearea unui mod de a facilita contacte de afaceri între firmele sătmărene care sunt clasate în top şi potenţiali parteneri de afaceri din ţară şi străinătate.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE