More

    Programul manifestărilor de 1 Decembrie la Carei

    1dec-carei

    Primăria Municipiului Carei, Centrul Cultural Carei și Centrul de promovare a turismului cultural vor organiza luni şi marţi o serie de manifestări cu ocazia Zilei Naționale a României. Careienii sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare la aceste manifestări.

    Concert coral la Centrul Cultural
    Astfel, luni, de ora 17.00, la Centrul Cultural Carei (lângă Teatru) va avea loc un spectacol omagial susținut de corurile: Armonica – dirijor Ioan Tordoi, Crenguța – dirijor Vlad Pașca, Astra Careiană – dirijor Mariana Vulcan, Corul Bisericii Ortodoxe Sf. Dumitru din Carei – dirijor Leontina Roșca, formațiile Magic Dance – instructor Raluca Păvăluc, Club Dance – instructor Cătălina Curceanu, membrii Cercului de teatru amator al Centrului Cultural Carei – instructor Adrian Ștefănuți.

    Manifestări la Monumentul Ostaşului Român
    Marţi, de la ora 10.00, la Monumentul Ostașului Român va avea loc un moment solemn organizat cu ocazia Zilei Naționale a României, urmat de un Te Deum și depuneri de coroane din partea instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale. La ora 10.35, la statuia Regelui Ferdinand I al României va avea loc o scurtă evocare a personalității regelui Ferdinand I, iar la ora 10.45, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român va fi organizată o degustare de produse tradiționale românești. Tot luni, de la ora 17.00, la Casa Comunitară Sf. Ladislau (fostul club 9 Mai) va avea loc un Concert Extraordinar de folclor susținut de Ansamblul Ceatăra, invitatul special fiind cunoscuta interpretă Mariana Morcan. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile din sală.

    Expoziţie foto la castel
    Tot cu ocazia Zilei Naționale a României, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural “Gróf Károlyi” din Carei în colaborare cu Foto Club “Vasile Vénig László” Carei organizează o expoziție de fotografie (fără vernisaj) intitulată “România – subiectiv prin… obiectiv”. Expoziția cuprinde treizeci de fotografii cu peisaje unice, clădiri și locuri deosebite din țară, surprinse de membrii Clubului Foto “Vasile Vénig László” din Carei. Fotografiile pot fi admirate în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi în perioada 2-10 decembrie 2015.

    Alexandra Ardelean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE