More

    Două steluțe spre astre muzicale

    hermina-si-stefania

    A fost ziua noastră, a românilor de pretutindeni, și venind din Bucureștii noștri cei de toate zilele călătorim cu inter regio-ul care ne duce spre casă. Am trăit clipe frumoase și unice în capitală, care ne-au creat o bună dispoziție și un sentiment profund de mândrie că totuși … suntem români, în timp ce o pereche de tineri căsătoriți ascultă de zor o melodie ritmată și bine armonizată însoțită de o voce delicată dar fermă de fetiță care ne spune că: ”Mama îmi spune să las ușor muzica / Că de la 7 pân-la 7 nu fac altceva / Și tata-mi spune …” Din vorbă-n vorbă, aflăm că cei doi însurăței vin la Satu Mare tocmai din Giurgiu pentru a le cunoaște pe surorile Hotca. ”Știți, le-am urmărit în câteva spectacole, ne-a plăcut foarte mult ceea ce am auzit și văzut … așa că am luat legătura cu ele prin facebook și … mergem spre Halmeu unde avem o întâlnire cu ele.”

    Din Giurgiu la Halmeu – în capitala căpșunilor
    Ajungem în cele din urmă în gara din Halmeu, fiind întâmpinați de Ștefania și Hermina, vedetele noastre însoțite de mami și de tati, care ne declară: ”Ne bucurăm că ați venit la noi și vrem ca pentru câteva zile să vă simțiți puțin ardeleni.” Ne deplasăm spre casa lui Buni fiind primiți cu o ospitalitate regală în timp ce papilele nazale și gustative ne sunt provocate într-un mod cât se poate de ardelenesc. ”No, dacă ați venit la noi, vă rugăm să pofitiți la masă și la un pahar de pălincă.”

    ”Mini Miss World 2007 Polonia” Made in România – Halmeu
    ”Hermina e una din bucuriile noastre, un mare dar de la Dumnezeu – ne spune Florentina, mama surorilor Hotca.” Născută în data de 27 februarie 2000, și elevă în clasa a X-a la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare, Hermina are un portofoliu impresionant de premii la festivaluri și concursuri de muzică ușoară pentru copii și adolescenți. ”Când a avut loc debutul tău muzical, Hermina?”. ”Păi debutul în concursuri a avut loc când aveam 5 ani și am câștigat Premiul III la Festivalul de muzică ușoară ”Ursulețul de Aur”, urmând ca în 2006 să primesc premiul I la Festivalul de muzică ușoară ”Delfinul de Aur”, în 2007 premiul II la Festivalul de muzică ușoară de la Nurnberg, Germania, premiul III la Festivalul ”Ti Amo” – Onești, pentru ca-n același an să câștig titlul de ”Mini Miss World” Przemite în Polonia. Anul următor am obținut premiul I la Festivalul de muzică ușoară din Nurnberg și la Festivalul ”Super Star” Bacău la secțiunea videoclip cu piesa ”Voi fi o stea” în regia lui Bogdan Toader și la fel Pemiul I la festivalul ”Stelele tinereții” – Petroșani. Au urmat Premiul II la Festivalul de muzică ușoară Potaisa în 2009; calificarea în 2011 printre cei șapte finaliști (din 49 de ţări) în tabăra de talente ”Artek” – Crimeea, Ucraina; Premiul I la Festivalul ”Rodi Garganico” din Italia în 2013 și Premiul pentru ”Tânăr Artist Sătmărean”, pentru ca-n același an să câștig Premiul I la Festivalul Internațional de Talente din Moscova și Rybinsk, Rusia.”

    hermina

    Actriță de filme și om de televiziune

    ”Hermina a cântat în recitaluri în multe locuri din țară și din străinătate, cum ar fi: în 2009 la Festivalul Calatis, Mangalia și la Rozalje în Muntenegru, în 2010 în Parcul de distracții Disneyland din Paris, dar și la ”Cerbul Copiilor” de la Arenele Romane din București, jucând și-n câteva filme pentru copii cum ar fi: Peștele Verde ( 2006 ); Vine moșul ( 2006 ); Pădurea Albastră (2007); Trupa de Show (2008) și Dramaticus ( 2009 ) în regia lui Dumitru Lupu, Dumitru Cucu și Lămâița Melu. De asemenea a participat la multe emisiuni TV si radio la posturile TVR1, TVR2, TVR3, B1TV, TVRM, PRO TV, ANTENA1, EUFORIA TV, NORD VEST TV SATU MARE, RADIO ROMANIA ACTUALITATI SI CULTURAL etc., participând la emisiunile: ”Elefantul cu bulină” (2006); ”Atentie, se cântă!” (2007, 2008, 2009, 2011); ”Dis de seară”(2007); ”Canalul de știri”; ”Vedeta familiei” (2010); ”Hora prichindeilor” (2007, 2008, 2009, 2010, 2011); ”Tonomatul de pe 2” (2011); ”Ceaiul de dimineață” și ”Talk show cu Valeriu Ioan”, în anul 2008 filmând videoclipul la piesa ”Voi fi o stea”, în regia lui Bogdan Toader, piesa fiind scrisă de Gabriel Huiban. În anul 2010 Doru si George de la ”Deepcentral” i-au compus două piese house, pentru ca compozitorii Gabriela Sauciuc Cicone, Dumitru Lupu, Valeria Miscuția și Dorin Gliguta să compună de asemenea piese pentru ea.”

    Ștefania – o mică vedetă alături de surioara sa
    ”Cât despre Ștefania”, continuă Florentina Hotca” este ceea ce Dumnezeu ne-a putut da în completare cel mai bun și minunat cadou din lume. Elevă-n clasa a V-a la Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” din Satu Mare, este bucuria, soarele și minunea noastră. Ce să vă spun despre ea … când intră pe scenă parcă răsare soarele. Drept dovadă stau rezultatele: Locul I la concursul de interpretare ”Ursulețul de Aur”; Festivalul internațional de muzică de la Moscova; Concursul de interpretare ”Delfinul de aur”; Premiul din partea ,,Radio România Actualități” pentru cea mai bună prezență artistică etc. La toate acestea, atât în cazul Ștefaniei cât și în cazul Herminei se mai adaugă Premiul 1 la Istanbul într-un concurs internațional, fiecare la categoria ei de vârstă și Premiul 1 la duet în Italia, la Festivalul Internațional ”Lidi di Jesolo”, la solo, fiecare obținând Locul 2.”

    stefania

    La fel ca și Hermina – om de televiziune
    ”Ștefania este realizatoarea  unei emisiunii pentru copiii . De asemenea, și ea ca și Hermina are participări numeroase la spectacole, atât în țară cât și în străinătate.” ”Cum vă simțiți ca părinți și bunici având astfel de copii” ”Bineînțeles că acest fapt ne onorează și în fiecare zi îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru acest cadou. Cu această ocazie vrem să-i transmitem Ștefaniei tot binele din lume și La Mulți Ani, deoarece astăzi este ziua ei. Împlinește 11 anișori.” ”De asemenea,” completă Hermina ”vrem să-i transmitem însănătoșire grabnică și viață lungă și mătușii noastre, Mirela, care trece printr-o grea suferință.” ”Da suntem cu toții alături de tine, de mami și de tati și de bunici, de toți cei dragi, dorindu-vă tuturor Sărbători Fericite și La Mulți Ani, din partea noastră, a lui … Ștefania șiiiii Hermina. Vă pupăm. Pa!”

    Valeriu Ioan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE