More

    Primăria reabilitează pasarelele peste Bulevardul Transilvania

    pasarela

    Conducerea Primăriei Satu Mare a luat decizia de a reabilita cele două pasarele care fac legătura dintre Piaţa 25 Octombrie şi digul de pe malul drept al Someşului. Şi asta după ce tencuiala s-a desprins de pe faţadă, iar scările au devenit aproape impracticabile. În acest moment, cele două obiective au fost prevăzute cu plase de siguranţă, pentru a împiedica producerea unor evenimente neplăcute. Cu atât mai mult cu cât traficul rutier, dar şi cel pietonal, este intens în zonă.

    Primăria apelează firmele interesate
    Municipiul Satu Mare desfăşoară un studiu de piață pentru evaluarea serviciilor de expertiză pentru obiectivul de investiție “Expertiza tehnică pasaj pietonal care face legătura între Centrul Nou și digul de pe malul drept al râului Someș”. “În acest sens solicităm operatorilor economici interesați o estimare a valorii pentru aceste servicii de expertiză, în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică privind lucrările de reabilitare a acestor pasarele pietonale”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul oficial al Primăriei Satu Mare.

    De ce este necesară lucrarea
    Cele două pasarele care fac obiectul prezentei expertize sunt amplasate în municipiul Satu Mare, mai exact pe Bulevardul Transilvaniei. Acestea au o lungime de aproximativ 20-30 metri fiecare şi o lăţime de aproximativ 5-6 metri. “Realizarea expertizei tehnice asupra celor două pasarele pietonale ce permit traversarea Bulevardului Transilvania pe deasupra acestuia este necesară din cauza stării de degradare (vizibilă cu ochiul liber). Tencuiala acestora pune în pericol pietonii precum şi autovehiculele ce se deplasează pe sub aceste două pasarele. Scările de acces la acestea se afundă în corpul digului existând riscul ca accesul pe aceste pasarele să nu mai poată fi posibil”, se arată în sursa citată.

    Cerinţe minime obligatorii pentru firme
    Conducerea Primăriei Satu Mare a anunţat şi cerinţele minime pe care experţii interesaţi trebuie să le îndeplinească. “Expertiza tehnică se realizează pentru analiza structurii de rezistenţă a construcţiilor, în parte, din punctul de vedere al asigurării cerinţei esenţiale <<rezistenţă mecanică şi stabilitate>>, urmărind metoda calitativă, prevăzută de reglementările tehnice în vigoare. Expertiza tehnică se realizează de către un expert tehnic A4, persoană fizică atestată pentru cerinţa esenţială rezistenţă mecanică şi stabilitate şi siguranţă în exploatare”, se arată în sursa citată.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE