17 July 2019
Festivalul Berii Artizanale

Adrian Pop, decorat în Suedia!

Filed under: Sport |

pop suedia

Moment important în cariera de antrenor a sătmăreanului Adrian Pop. Stabilit de 12 ani în Suedia unde acum antrenează chiar două spadasine de lot național, fostul echipier al CS Satu Mare a primit în urmă cu o săptămână Medalia de Aur pentru Merite din partea Federației Suedeze de Scrimă.

Evenimentul a avut loc la sedinta anuala a Federatiei de Scrima suedeze cara s-a tinut la Bosön, Stockholm (Centrul Olimpic al Suediei).

”Nu știam nimic de premiere. Eu am participat din partea clubului ca delegat la ședință. La final mi-au făcut această surpriză. Sunt foarte bucuros și mândru că am primit această decorație. Înseamnă că am făcut ceva pentru țara care m-a adoptat!”, ne-a spus sătmăreanul Adrian Pop.

Meritele pentru care a primit medalia :
– antrenor la Clubul Kungsbacka 1999
-antrenor de lot national la echipa feminina de spada
-antrenor privat la sportivele din lot Emma Samuelsson si Sanne Gars
– instructor al Federației de Scrima din Suedia la cursurile de formare a antrenorilor

Adrian Pop se va întâlni cu spadasinele din lotul României la finalul săptămânii la Grand Prix-ul de la Budapesta. Unde sportiva antrenată de el, Emma Samuelsson are sanse reale sa se califice la Rio. ”Trebuie s-o intreaca pe sportiva Ungariei Szász Emese. Daca nu atunci ramane concursul pe zone care se va tine in aprilie in Praga unde príma clasata se califica”, ne-a explicat Adrian Pop.

Interesant e că Szasz Emese se află în aceste zile la Satu Mare în cantonament alături de spadasinele din lotul… României. Iar împreună pregătesc asaltul de la Budapesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *