More

    Drumul Careiului, reabilitat până la finalul anului

    consiliu

    Drumul Careiului va fi reabilitat integral până la finalul anului. Afirmaţia îi aparţine şefului Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Satu Mare, Szűcs Zsigmond, şi a fost făcută în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Local. Mai trebuie executate o serie de lucrări pe porţiunea dintre Kaufland şi cap Pod Decebal, porţiunea dintre Auchan şi ieşirea din Satu Mare, respectiv trotuare, borduri şi iluminat public.

    Lucrări terminate până la finalul anului
    Conform aceleiaşi surse, lucrările vor începe în următoarea perioadă şi se vor finaliza la sfârşitul anului acesta. Cel puţin asta speră oficialii Primăriei Satu Mare. “Deja s-a convocat în şedinţă de lucru, pe 6 aprilie, cu proiectanţii şi cu executantul. Executantul lucrării dislocă deja utilaje şi forţă de muncă pe Drumul Careiului. Deci, apar utilaje în Satu Mare. Se va începe şi se va termina, sperăm noi, până la finele anului investiţia”, a declarat Szűcs Zsigmond.

    Fonduri există
    Valoarea totală a proiectului este de 14 milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Cofinanţarea administraţiei locale este de circa 10%. Deja au fost decontaţi 1,7 milioane de lei către executantul lucrărilor, Tehnic Asist din Botoşani. “Cum reiese şi din actul adiţional, este alocată deja majoritatea sumei pe anul 2016”, a mai precizat Szűcs Zsigmond.

    Burse pentru sute de elevi
    Consiliul Local Satu Mare a aprobat suma de 300.000 de lei pentru acordarea unui număr de 1.337 de burse. ”Analizând suma alocată prin bugetul Consiliului Local cu destinaţia Burse – propunem pentru anul 2016 acordarea unui număr de 1.337 de burse, în cuantum după cum urmează, conform anexei nr.1 la HCL: 31 burse de performanţă în cuantum de 50 lei; 873 burse de merit şi burse de studiu în cuantum de 20 lei; 433 burse de ajutor social în cuantum de 30 lei”, se arată în proiectul Primăriei Satu Mare, aprobat de consilieri.

    Bursele se acordă în fiecare an şcolar, pe perioada cursurilor şcolare, în funcţie de frecvenţă, excepţie făcând bursele de ajutor social ce se acordă şi pe perioada vacanţelor şcolare. Criteriile specifice de acordare a burselor de performanţă, a burselor de merit, a burselor de studiu şi a celor de ajutor social se stabilesc anual în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, în limitele fondurilor repartizate şi în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităţilor şcolare.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE