More

    Liviu Dragnea și Victor Ponta, atac la Adrian Ștef

    psd05

    Ciprian Bâtea

        Președintele național al PSD, Liviu Dragnea, alături de fostul premier și lider al PSD, Victor Ponta, s-au aflat sâmbătă la Satu Mare pentru a-l susține pe Dorel Coica în cursa electorală. Cei doi lideri ai PSD au dat de pământ cu Adrian Ștef, pe care îl acuză a decis să candideze pentru a ajuta UDMR să câştige Primăria Satu Mare, urmărind să obțină pe viitor un post în conducerea Consiliului Judeţean.

    psd03

    Dragnea este optimist
        Liviu Dragnea s-a arătat convins că Dorel coica va câștiga din nou Primărie Satu Mare. ”Cred că domnul Coica va face un scor foarte bun. Eu cred că în mod firesc domnul Coica va câștiga din nou un mandat în fruntea municipiului Satu Mare. Are în spate un partid serios, responsabil, care a făcut pentru județul Satu Mare, iar aici nu e vorba despre laude ci despre date statistice, ceea ce din păcate nu a făcut niciun Guvern. DorelCoica are un program bine articulat, cu obiective importante, nu obiective de nivel mic care să păcălească oamenii”, a spus Dragnea.

    Adrian Ștef, acuzat de trădare
        Președintele național al PSD l-a acuzat de trădare pe Adrian Ștef. ”Eu am înțeles că domnul Ștef, care s-a implicat în această cursă electorală pentru Primăria Satu Mare nu pentru a câștiga, ci pentru ajuta candidatul UDMR, având o negociere, înțeleg, pentru un post de conducere la Consiliul Județean. Și asta mi se pare că este un lucru care arată o oarecare lipsă de caracter, pentru că atunci când te implici într-o cursă pentru o primărie de municipiu, așa cum este Satu Mare, cu o situație destul de sensibilă, cu gândul că tu vrei să ajungi în alt post, asta înseamnă că păcălești oamenii”, a spus Dragnea.

    psd02

    Avertisment pentru Adrian Ștef
        Președintele Liviu Dragnea îl atenționează pe Adrian Ștef să nu se mai folosească în capmanie de rezultatele Guvernului Ponta, care ar fi adus în județ peste 700 de milioane de lei.  ”Am înțeles că se tot laudă prin județ cu marile realizări pe care le-a făcut Guvernarea PSD, atât pe Programul de Dezvoltare Locală a Ministerului Dezvoltării, cât și prin măsurile luate de Guvernul Victor Ponta. Aceste măsuri și aceste programe de dezvoltare, care înseamnă peste 700 de milioane de lei virați în Satu Mare, au fost făcute pentru comunități, nu pentru primari. Dar este incorect să ai o asemenea atitudine”, a conchis Dragnea.

    Apel către sătmăreni
        Victor Ponta a făcut un apel către sătmărenisă nu voteze etnic. “În 2012 am reuşit să câştigăm aici cu domnul Coica pentru că faţă de votul etnic pentru candidatul etnic, e o realitate,  nu e nimic de supărat, ei votează pentru că e candidatul UDMR şi atât, noi am propus un candidat pe un vor profesional, pe un vot de competenţă, şi aşa Doru Coica a fost ales primar. Sper ca pe 5 iunie să se facă din nou diferenţiere între un vot etnic, eu nu cred că dl. Coica trebuie votat pentru că e român, ci trebuie votat pentru că e un primar bun. Am mai votat noi în 2014 pe cineva care are o etnie şi acum ne pare rău la toţi. Cred că Doru Coica a făcut multe  lucruri ca primar, ştiu că şi la Liviu Dragnea, şi la mine, şi la toţi ceilalţi  miniştri, cei de aici au venit să ceară fonduri, să acceze programe, să continue proiecte pentru municipiu şi din punctul ăsta de vedere sper ca în 5 iunie votul să fie unul pentru competenţă”, a arătat Ponta.

    psd04
    Ponta l-a atacat și el pe Ștef
        Nici Victor Ponta nu a scăpat prilejul de a-l acuza pe Adrian Ștef de trădare politică.  Mai mmult, victor Ponta a declarat că Adrian Ștef nu a ascultat nici măcar de liderul național al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. “Dezamăgiri politice am avut destule, nu e prima cea de la Satu Mare cu domnul Ştef. Dar chiar mă bucur că se laudă cu ce am făcut noi, adică cu PNDL făcut de ministrul Dezvoltării Regionale şi cu măsurile luate de guvernul pe care l-am condus. Pot să vă garantez că, fiind de faţă, că şi opinia dl. Tăriceanu, şi opinia liderilor ALDE de la Bucureşti a fost aceea că la Satu Mare trebuie să mergem împreună. Decizia luată pe plan local de dl. Ştef este o decizie extrem de egoistă, tocmai pentru că ştia bine că nu are cum să ajungă primar şi vrea să obţină o altă funcţie. Eu sper ca locuitorii din Satu Mare să fie mai deştepţi decât sunt politicenii”, a concluzionat Ponta.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE