More

    Titlu pierdut chiar pe teren propriu!

    spada1

    CSM Satu Mare a pierdut pe propriul teren titlul național la spadă pe echipe. După aurul luat vineri la individual prin Adrian Pop , elevii lui Csiszar Francisc păreau favoriți și în concursul pe echipe mai ales că și Adrian Szilagyi luase bronzul vineri după amiază…Numai că, din păcate, pare un blestem ca echipa noastră să nu poată cuceri doi ani la rând titlul național.

    După două zile de concurs, duminică, în sala Alexandru Csipler din Satu Mare s-a decis şi campioana Superligii de spadă masculin. CSM Satu Mare şi CSU Craiova şi-au dat întâlnire în finala competiţiei. După un duel strâns, doljenii au reuşit să se impună cu 27-24.

    Pop și Szilagyi au tras echipa după ei dar din păcate doar cu două spade în formă nu se poate lua aurul în fața unei echipe a celor de la Craiova extrem de motivată și de omogenă.

    Dacă în 2015, Satu Mare a luat titlul la echipe, iar Craiova cel la individual, în 2016 lucrurile au stat tocmai invers: Adi Pop de la CSM a devenit campion la individual, iar universitarii la echipe.

    Pentru campioni au evoluat Liviu Dragomir, Alin Mitrică, Dorian Pîrvan şi Alin Sbîrcea. Iar pentru Satu Mare au concurat Adrian Pop, Adrian Szilagyi, Andrei Timoce şi Bertalan Arkosi.

    Am avut la start opt echipe din care patru din Craiova, două din Satu Mare și câte una de la Târgu Mureș și UNEFS București.

    De remarcat că tinerii spadasini de la CS Satu Mare au terminat pe cinci în formula Macska, Szep, Szilagyi plus antrenorul-jucător Nagy Lehel.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE