More

    Statuetele 3D , vedetele de la “Fabricat în Satu Mare”

    statuete

    Tehnologia obţinerii de statuete 3D fotorealiste a fost prezentată vineri pentru prima dată în România, la Expoziţia Fabricat în Satu Mare, manifestare aflată la cea de-a şasea ediţie.

    Prin această tehnologie şi cu ajutorul unei imprimante moderne persoanele doritoare pot să îşi comande statuete din ceramică, în miniatură, cu propria persoană. Reprezentantul firmei, Mihaela Sorescu, a declarat că tehnologia obţinerii acestor statuete prin fotogrametrie este pentru prima dată în România, fiind folosite 100 de fotografii din diferite unghiuri pentru crearea unei imagini 3D a persoanei căreia i se realizează statueta.

    “3D Mini Me aduce pentru prima oară în România tehnologia 3D care utilizează fotogrametria. Ce înseamnă fotogrametrie? Înseamnă obţinerea de informaţii cu privire la dimensiunea şi forma obiectului fotografiat, în cazul nostru vorbim despre 100 de imagini cu persoana fotografiată, care ulterior, utilizând programe de grafică tridimensională, sunt transformate în imaginea ta digitală 3D. Bineînţeles că sunt mai mulţi paşi de urmat în programul de grafică tridimensională pentru obţinerea imaginii. Ultimul pas, final, este printarea imaginii 3D la o imprimantă full color care are o precizie şi o acurateţe de 0,1 mm pentru a reda fidel aspectul persoanei fotografiate”, a declarat Mihaela Sorescu.

    Pentru a avea statuete 3D, doritorii trebuie să intre în zona camerelor de fotografiat, de unde sunt preluate imaginile, după care se face o prelucrare şi se poate printa statueta, proces care durează câteva ore.

    Preţurile încep de la 450 de lei pentru cea mai mică statuetă, de 15 cm înălţime şi pot depăşi 1.000 de euro pentru statuetele de peste 33 cm înălţime.

    “Ele sunt realizate dintr-un material ceramic, preţurile sunt în funcţie de dimensiunea dorită, încep de la 450 de lei cea mai mică dimensiune, aproximativ 15 cm, şi la cerere până la 35 de cm. Este o tehnologie în premieră în România, nu este tehnologie 3D care utilizează fotogrametria şi nu există astfel de obiecte printate în România”, a mai spus Mihaela Sorescu.

    În cadrul celei de-a şasea expoziţii Fabricat în Satu Mare, aproape 60 de firme îşi prezintă produsele şi serviciile. Deschiderea oficială a avut loc în prezenţa oficialităţilor locale, care au promis să sprijine mediul economic.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE