More

    Jandarmeria sătmăreană, în sărbătoare

        Ziua de 1 august reprezintă, pentru cadrele militare jandarmi, o zi de împlinire și de bucurie în același timp, deoarece alături de Ziua Armei și de celelalte sărbători din cursul anului, este ziua în care,  după îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și parcurgerea stagiului în grad, militarii jandarmi sunt avansați în treapta ierarhică următoare.


    Jandarmeria sătmăreană este în sărbătoare prin faptul că un număr de 30 jandarmi, din care 4 ofițeri și 26 de subofițeri, sunt recompensați cu înaintarea în gradul următor.
    Acesta este rezultatul a trei, patru sau cinci ani de muncă, fiind totodată confirmarea maturității profesionale și a dezvoltării capacităților operaționale în domeniul ordinii și siguranței publice.
    Ceremonia militară organizată cu prilejul avansării în grad la termen a unui număr de 30 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare a avut loc luni, 1 august a.c. începând cu ora 09.00, la sediul unității.
    În cadrul ceremoniei, comandantul Inspectoratului, colonelul Vasile Bocea, a dat citire Ordinului Ministrului de avansare în grad a 4 ofițeri și a celor 26 de subofițeri. Înmânarea noilor însemne de grad și felicitarea celor avansați s-a făcut de către inspectorul șef al unității, care a transmis pe rând felicitări jandarmilor avansați pentru munca depusă, rezultatele bune pe care le-au obținut și profesionalismul dovedit de-a lungul timpului. Totodată le-a mulțumit pentru devotamentul și tenacitatea dovedite în asigurarea ordinii publice la misiunile încredințate.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE