More

    Onicaș cel meseriaș!

    oli2

    Nervi, prea mulți nervi sâmbătă la meciul Olimpia Satu Mare- Luceafărul Oradea. Unul încheiat cu victoria galben-albaștrilor în prelungiri după o execuție de la 40 m a fostului mijlocaș de la Steaua, Mihai Onicaș. Însă impresia generală a fost că am asistat mai degrabă la un duel al nervilor și cu prea puțin fotbal arătat de cele două combatante. Peste toate un arbitraj curios al centralului Dreve din Cluj Napoca, acesta reușind performanța de a acorda 11 cartonașe galbene gazdelor, și două roșii! Plus încă trei avertismente arătate oaspeților.

    Meciul a început promițător cu 15 minute jucate într-un ritm bun și cu faze rapide la ambele porți. Orădenii puteau deschide scorul la o fază creată de Arnăutu în minutul 10 pentru ca în minutul 14 și Lukacs să irosească o bună oportunitate penru bihoreni. Olimpia pare dominată fizic și nu reușește să fie periculoasă la poarta lui Goia. Faur și Muntean au primele ocazii abia pe finalul reprizei.Bogdan Andone mută ofensiv după pauză și-l trimite în teren pe atacantul Ludușan. Doar că toate planurile îi sunt date peste cap de gestul nesportiv făcut de Muntean. Cot aplicat în fața unui adversar și eliminare directă în minutul 57. Chiar și așa în minutul 65 Olimpia cere un penalty la o pătrundere a lui Ludușan în careul oaspeților.

    Luceafărul caută să dea lovitura doar că e trădată chiar de căpitanul Roșu. Acesta a reușit performanța de a rata de două ori cu poarta goală. A urmat o nouă decizie controverastă a centralului, al doilea galben în minutul 75 pentru Vasile Pop, (pentru simulare la centrul terenului) și din acest moment nu s-a mai jucat nimic. Jucătorii Olimpiei au încercat să țină de rezultat și au tras cât au putut de timp în vreme ce orădenii au părut speriați de șansa ce li s-a ivit în față. Peste toate cele 11 galbene arătate gazdelor, și antrenorul Bogdan Andone e trimis în tribună pentru proteste repetate. Iar pentru ca finalul să fie clar unul de infarct, centralul a mai dat 5 minute de prelungire. Numai că nu e pentru cine se potrivește ci pentru cine se nimerește. Și în minutul patru al prelungirilor , fostul stelist, urcat pe contraatac a avut o execuție chiar de fotbalist ce a evoluat în cupele europene și de la 40 m a înscris spectaculos sub transversală. 1-0 și punctele rămân la SATU MARE.

    OLIMPIA-Anca-Trip – Ciul, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) – Onicaş, Krausz (R. Rus ’70) – Villand (Luduşan ’46, Bura ’85), V. Pop, D. Muntean – Faur

    Rezerve neutilizate: Andr. Preda – Duruş, Erdei, Sil. Pană

    Antrenor: Bogdan Andone

    Eliminaţi: D. Muntean ’57 (roşu direct), V. Pop ’75 (cumul de cartonaşe galbene), Bg. Andone ’90+2 (antrenor trimis în tribune)

    LUCEAFĂRUL- Goia – Nogo (Feher ’66), Fl. Ilie, Hlinca, I. Ban – D. Lukacs – C-tin. Roşu (cpt.)(Balla ’83), Ţegle, Sg. Moga (Cigan ’77), Balea – Arnăutu

    Rezerve neutilizate: Ed. Pap – P. Păcurar, D. Costea, Drăgan

    Antrenor: Erik Lincar

    oli1

    Lincar- ”E o rușine că am pierdut așa”
    Antrenorul orădenilor, Eric Lincar a venit extrem de dezamăgit la conferința de presă. Conștient că echipa lui a pierdut trei puncte mari la Satu Mare, acesta a dat vina pe lipsa de încredere a jucătorilor săi și a evitat să vorbească de oboseală sau pregătirea fizică. ” E o rușine că am pierdut așa. Un gol rușinos primit la ultima fază. Nu înțeleg de ce ne-am speriat în momentul când am avut doi oameni în plus. Ne lipsește încrederea. Am avut trei ocazii mari, dacă nu bagi mingea în poartă fotbalul te pedepsește. Nu știu de ce a trebuit această presiune pusă de gazde pe arbitrii încă din primul minut. Altfel un arbitraj bun. Vine Călărașiul la noi și nu avem voie să mai facem pași greșiți! a spus Lincar.

    Mult prea nervosul Bogdan Andone!
    Antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone s-a prezentat la conferința de presă împreună cu jucătorii Bogdan Faur și Anca Trip. Doar că s-a mulțumit doar să pună el o întrebare ziariștilor după care n-a mais scos nicio vorbă. ”Permiteţi-mi să vă pun şi eu o întrebare: când vom beneficia și eu și echipa mea de un arbitraj corect?”. Îi înțelegem oarecum supărarile după ce și la Mioveni s-a acordat împotriva Olimpiei un penalty inexistent iar la meciul cu Brașovul , Duruș a fost eliminat gratuit…Ce nu mai înțelegem e, de ce din minutul 1 s-a agitat ca un leu în cușcă pe margine, a țipat la toată lumea, de la arbitrii la rezerve și la propriul staff și a transmis o stare de tensiune și elevilor săi…Care s-au apucat să joace la limita regulamentului și i-au dat ocazia centralului să-i îngălbenească la fiecare fază…Sigur că acum punctele au rămas la Satu Mare grație sacrificiului colectiv în defensivă al elevilor săi și a eurogolului semnat de Onicaș, doar că ulciorul ne-o spune proverbul nu merge prea mult la apă.

    La mulți ani, căpitane!
    Căpitanul Olimpiei, Cosmin Iuhas împlinește luni 32 de ani iar la finalul meciului acesta și-a cinstit colegii …. A fost bucurie mare la vestiar iar băieții i-au dedicat acest succes ”bătrânului ” căpitan. La mulți ani, Ciubu și multă sănătate și bucurii!

    simona

    Simona Pop cu noroc
    Campioana olimpică de la Rio , Simona Pop a fost cea care a dat lovitura de începere a meciului. Aceasta a primit un tricou cu numărul 1 din partea președintelui Catrinel Raț și două imense buchete de flori…Și aplauzele celor peste 1000 de spectatori veniți să asiste la meci! Iar Simona se pare că le-a purtat noroc băieților care s-au impus ca și România la spadă în fața SUA, la ultima fază.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE