More

    Specialiștii finalurilor de infarct!

    Liga a 2-a: Olimpia Satu Mare- Academica Clinceni 3-2 ( 1-1)

    14445725_1284147181618797_2113229610_n

    Egalații în minutul 85, elevii lui Bogdan Andone au revenit rapid și s-au impus prin reușita lui Ludușan din minutul 88

                    Olimpia Satu Mare și Academica Clinceni par a fi echipele specialiste în finaluri de meci nerecomandate cardiacilor…Sătmărenii au câștigat în prelungiri cu Luceafărul Oradea prin reușita lui Onicaș în urmă cu patru etape în vreme ce Academicienii au avut etapa trecută o revenire de poveste în fața celor de la Foresta Suceava. De la 1-3 în minutul 88, Clinceni a egalat în minutul 90+3…

    Iar sâmbătă cele două formații ne-au oferit un nou final nebun de joc…

    Olimpia a deschis scorul prin Pană în minutul 22 iar  oaspeții au egalat prin Ștefan în minutul 36 la prima lor acțiune mai legată de atac…În partea a doua Onicaș a mercat cu capul după al optulea corner sătmărean. Era minutul 56 și se părea că gazdele nu vor mai avea emoții în a obține toate punctele…Iar Academica n-a contat în joc până pe final…Când Coman a egalat în minutul 85 după o nesincronzare între Anca și Heil…Și de aici jocul s-a animat…Olimpia nu a cedat și peste două minute, Ludușan a găsit un vole câștigător din interiorul careului…3-2! S-au mai arătat patru minute suplimentare de la margine…Minute ce au părut o veșnicie pentru cei 500 de spectatori din tribune , mai ales că și Anca Trip ne-a mai dat emoții în plus cu ieșrile necontrolate din poartă…

                    S-a terminat 3-2 și pe bună dreptate jucătorii au cântat în vestiar..”Să vină banii la băieți!” . Unii dintre ei au intrat în a patra lună în care n-au văzut niciun salariu , iar facturile nu se plătesc singure. Și nici iubirea pentru ”culori” nu ține de foame…

    Olimpia  va juca etapa vitoare tot acasă, sâmbătă cu Dunărea Călărași.

    Olimpia: Anca-Trip – Ciul, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.)( min 59 Duruș)  – Onicaş – R. Rus( 86 Feier), Sil. Pană, V. Pop( min 80 Kanalos), D. Muntean – Luduşan

    Antrenor: Bogdan Andone

     Academica: Matache (cpt.) – Andr. Niţu, Şt. Florin( 75 Gojnea), Ad. Udrea, Cip. Perju – Antohi, R. Crişan, Chebac( 61 Predescu), M. Coman, Venţer – Lemnaru( 73 Gheorghe)

    Antrenor: Mugur Bolohan

    Pană, omul meciului

    În ziua în care a împlinit 25 de ani, mijlocașul Olimpiei, Silviu Pană a fost omul meciului în victoria cu Clinceni. Pană a deschis scorul în minutul 22 și apoi a dat pasele decisive la reușitele lui Onicaș și Ludușan.

    ”Mă bucur mult că am câștigat și că am putut să-mi ajut echipa. E cel mai bun meci de la venirea la Satu Mare și sper s-o țin tot așa.Dedic reușita mea familiei mele ” a spus Pană la conferința de presă.

    Și Mihai Onicaș a avut o dedicație specială de făcut cuiva drag din tribună. Imediat după golul marcat în minutul 56 , fostul stelist a alergat spre tribună și a făcut semnul inimii …

    La conferința de resă de după meci a venit și fundașul dreapta Adrian Ciul. ” Sunt bucuros că am câștigat. Mă pregătesc bine și sper s-o continui tot așa și să rămân titular” a spus Ciul care e unul dintre cei mai constanți jucători ai Olimpiei în aceste prime nouă etape.

    Duelul foștilor rapidiști

                    Olimpia vs Clinceni a fost și duelul foștilor colegi de la Rapid, Bogdan Andone și Mugur Bolohan.

    De altfel la finalul partidei și imediat după conferința de presă cei doi s-au îmbrățișat și au stat câteva minute de vorbă…” Am trăit momente frumoase împreună la Rapid. Și acum am rămas prieteni și mai povestim despre fotbal și nu numai când mai avem timp. N-am mai fost demult la Satu Mare, păcat că stadionul arată parcă la fel ca atunci când eu am evoluat aici cu Rapid în Liga 1 la acel 1-1. Le doresc succes sătmărenilor și sper să se rezolve problemele financiare de aici” a spus Bolohan la conferința de presă.

    Acesta s-a arătat dezamăgit de mdul în care a pierdut meciul pe final.”Ce să i faci. Etapa trecută ne-am bucurat noi în prelungiri cu Suceava, acum suntem triști. De asta e frumos fotbalul. Nu am reușit să ne rezolvăm problemele defensive și asta ne a costat și azi.” a mai spus Bolohan.

    Bogdan Andone și apelul adresat autorităților

                    Antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone a fost mult mai relaxat la conferința de presă și mai zâmbitor…Acesta și a lăudat jucătorii și a făcut un apel către autorități pentru a sprijini clubul.

    „Am întâlnit una dintre echipele foarte bune ale campionatului. Toți trei jucătorii pe care i-a băgat în a doua repriză au experiență de liga 1. E o echipă foarte puternică ofensiv, e o echipă de Divizia A. Asta le-am spus și băieților, am încercat să-i montez, să le transmit mesajul că întâlnim o echipă foarte periculoasă în ciuda situației din clasament. Mă bucur că am început foarte bine meciul, după care am pierdut puțin din ritm și am primit și acel autogol pe o greșeală de gestionare a fazei, dar este o victorie foarte importantă. Mă bucur că băieții au reușit să gestioneze foarte bine repriza a doua și să scoatem maximum din ce am putut scoate și e o victorie care ne dă liniște o săptămână să ne rezolvăm ce e mai important și anume problemele financiare. Sper din tot sufletul ca Primăria, Consilul Județean și oamenii care sunt în oraș și au potență financiară să vină lângă echipă pentru că nu știu cum mai pot gestiona în continuare acești jucători. Nu mai am ce să le spun. Jos pălăria pentru ei, pentru felul în care se pregătesc și pentru atitudine. Sunt greșeli, sunt omenești, dar nu am ce să le reproșez. Silviu ( nr Pană) a făcut un meci fantastic pentru mine. Meci de meci încercăm să scoatem maximum, să câștigăm și să forțăm puțin autoritățile să ne ajute pentru că e păcat. S-a format un grup unit și ne dorim ca oamenii să vină alături de noi. Băieții sunt în a patra lună neplătiți. Îmi pare rău că nu s-a rezolvat mai devreme.” A fost mesajul lui Bogdan Andone.

    Pariul antrenorului. Are de sacrificat  un …porc!

                    Bogdan Andone a fost mult mai vorbăreț la conferința de presă și a povestit câte ceva din vestiar…” Înaintea meciului cu Juventus am pus un pariu..Dacă pierd îmi dau ei o masă, iar acum dacă câștigă le dau eu…Cu mine a fost mai simplu dar acum eu sunt hotărât ca săptămâna viitoare să cumpăr un porc și să-l sacrific să facem o masă comună. Luni de ziua lui Silviu , la recuperare mâncăm o pizza și cu o bere . Astea s momentele  care cred că ne apropie și ne unesc ca pe o familie” a spus Andone.

    Olimpia Satu Mare – FC Academica Clinceni          3-2

    Unirea Tărlungeni – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe                1-1

    UTA Bătrâna Doamnă – CS Afumaţi           2-1

    CS Baloteşti – Şoimii Pâncota       2-0

    CSM Râmnicu Vâlcea – Metalul Reşiţa     5-2

    Foresta Suceava – Dacia Unirea Brăila      4-0

    ASU Poli Timişoara – Luceafărul Oradea  1-3

    Duminică, 25 Septembrie

    ACS Berceni – FC Braşov                11:00

    Dunărea Călăraşi – Juventus Bucureşti    13:00

    Chindia Târgovişte – CS Mioveni 15:00

    Clasament Liga 2

    1.Chindia Târgovişte                      21

    2.UTA Bătrâna Doamnă                20

    3.Juventus Bucureşti                     19

    4.Foresta Suceava                          19

    5.FC Braşov                                        18

    6.Olimpia Satu Mare                      16

    7.Sepsi OSK Sfântu Gheorghe    15

    8.CS Mioveni                                     15

    9.Dacia Unirea Brăila                      13

    10.Unirea Tărlungeni                     12

    11.CSM Râmnicu Vâlcea                               12

    12.CS Afumaţi                                   11

    13.Dunărea Călăraşi                       11

    14.Luceafărul Oradea                    10

    15.FC Academica Clinceni             10

    16.CS Baloteşti                                 9

    17.ASU Politehnica Timişoara      8

    18.Metalul Reşiţa                            6

    19.ACS Berceni                                 0

    20.Şoimii Pâncota                            0

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE