More

    Reducerea impozitelor la Satu Mare, supusă dezbaterii publice

    de-pe-ghidvideoturistic-ro-2

    Primăria municipiului Satu Mare a supus dezbaterii publice Proiectul de Hotărâre privind valorile impozabile, impozitele și taxele locale și alte taxe asimilate acestora precum și amenzile aplicabile în municipiul Satu Mare, în anul 2017. În termen de 10 (zece) zile de la publicare, orice persoană interesată poate să facă propuneri, sugestii sau opinii la acest proiect, la Registratura Primăriei Satu Mare, P-ța 25 Octombrie Nr.1. Dacă se va solicita organizarea unei întâlniri în care să se dezbată proiectul de hotărâre public, aceasta va fi fixată înăuntrul unui termen de 10 zile de la data solicitării, dar nu mai târziu de data de 11.11.2016.

    Primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, anunța în ultima conferință de presă susținută, că se are în vedere reducerea impozitelor pe clădiri pentru acele persoane care au sedii de firmă sau PFA în interiorul acestora.

    Potrivit celor spuse de primar, cota de impozit pe clădiri pentru cei care au firme acasă este de 1,5%, însă Primăria propune o reducere a acestei cote până la 0,7%. ”Au fost făcute mai multe simulări de către specialiști și am ajuns la concluzia că acest procent este acceptabil. Proiectul de hotărâre privind reducerea acestei cote de impozitare va fi supus dezbaterii publice începând de luni”, a precizat Kereskenyi.

    Totodată, Kereskenyi a anunțat că vor fi făcute inspecții fiscale, pe baza înregistrărilor făcute la Registrul Comerțului, la persoanele care au sedii de firmă sau PFA în propriile lor locuințe.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE