21 June 2018

Viu sau mort! Autoritățile din Jakarta oferă recompense pentru fiecare șobolan prins

Filed under: Life |

sobolani

Jakarta, capitala Indoneziei și totodată una dintre cele mai mari metropole din lume, lansează o nouă inițiativă pentru a scăpa de șobolani oferind o recompensă de 1,50 de dolari pentru fiecare captură, informează AFP.

Prin proiectul ‘’Mișcarea de eradicare a șobolanilor’’, autoritățile speră să reducă numărul rozătoarelor din orașul cu 10 milioane de locuitori.

În Jakarta, o metropolă suprapopulată și poluată, este un lucru obișnuit să fie văzuți șobolani enormi pe stradă, hrănindu-se din gunoaie. ‘’Sunt mulți șobolani aici, și mari’’, a declarat guvernatorul adjunct din Jakarta, Djarot Saiful Hidayat, pe un site oficial, la lansarea programului.

Întâlnirea cu un exemplar de dimensiuni impozante i-a dat oficialului ideea campaniei, a explicat acesta subliniind că șobolanii sunt factori periculoși de răspândire a maladiilor. ‘’Pentru fiecare șobolan, plătim 20.000 de rupii (circa 1,5 dolari)’’, a spus Djarot Saiful Hidayat.

Acesta nu a precizat modul în care cei interesați de program vor captura rozătoarele și nici dacă recompensa este acordată pentru exemplarele vii sau moarte atunci când acestea sunt prezentate autorităților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *