More

    Fericirea se învață la Satu Mare

    erasmus

    Liceul tehnologic ”Constantin Brâncuși”, din municipiul Satu Mare, se bucură de câștigarea a două proiecte Erasmus +, care se vor derula în paralel în perioada anului 2016-2017, cu finalizare la sfârșitul anului școlar 2018.

    Este vorba despre două proiecte, pe două teme diferite. Primul proiect se numește „Gătește, mănâncă și trăiește sănătos”, în care este vorba despre o orientare modernă în ceea ce privește alimentația, în special în rândul tinerilor, iar al doilea proiect se numește ”În căutarea fericirii”, care este o metodă modernă de a ajuta la scăderea abandonului școlar.

    Erasmus + este un program comun pentru educație, formare profesională, tineret și sport și are un caracter trans-național în ceea ce privește mobilitatea și cooperarea care vizează crearea unui impact la nivel de sistem.

    Proiectul The Pursuit of Happiness (În căutarea fericirii) are la bază ideea fericirii și găsirea satisfacției elevilor în viața școlară și cea cotidiană. Conceptul de bază este ca elevii să frecventeze școala cu plăcere, să aibă mai multă încredere în sine și să pună bazele unui viitor mai sigur în ceea ce privește cariera. Astfel, activitățile proiectului vizează înlăturarea abandonului școlar timpuriu. Atingerea acestor obiective are la bază o metodă pedagogică germană.

    Programul Cook Healthy-Eat Healthy (Gătește, mănâncă și trăiește sănătos) are ca și temă principală, în România, modalitatea de combatere a obezității. Prin diferite programe, tinerii vor învăța, iar mai apoi le vor arăta și celorlalți, stiluri de viață care ajută la sănătatea fizică și psihică a individului.

    Activitățile care se vor implementa în cadrul Erasmus + sunt: pregătirea unui filmuleț despre țara, orașul și liceul de unde provin; colțul Erasmus + al proiectului; întocmirea și aplicarea chestionarelor aferente temei proiectului; carte de bucate internaționale; broșură internațională, cuprinzând cauzele și efectele obezității; solicitarea unui grup de cinci elevi la nivelul fiecărei instituții partenere și implicarea într-un program comun de nutriție; campanie de promovare a mâncărurilor sănătoase, activități sportive de interior și exterior etc.

    Totodată, toți tinerii participanți la proiect, la nivel internațional, vor avea prilejul de a face vizite în Turcia, Germania și România. La sfârșitul vizitelor, elevii și profesorii vor primi Certificate Europass de participare la activitățile proiectului.
    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE