More

    Marș anti-SIDA, organizat de Crucea Roșie Satu Mare

    sida

    Pentru a marca Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA, zeci de tineri, voluntari de la Crucea Roșie, filiala Satu Mare, au participat ieri la un marș în centrul orașului. Prin mesajele sugestive, pe care le-au ținut în mână pe tot parcursul marșului, tinerii au dorit să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește educația sexuală. Anul acesta a fost cel de-al 15-lea an în care Crucea Roșie a organizat un astfel de marș.
    ”Ca și în fiecare an, Crucea Roșie organizează activități legate de această boală incurabilă. Aceste activități au început acum două săptămâni cu educația voluntarilor, în primul rând. A venit doamne doctor Varodi și le-a povestit, în special fetelor, despre efectele acestei boli, și nu numai a acestei boli, și a bolilor cu transmisiune sexuală, dar în special s-a pus accent pe această boală. De 15 ani noi organizăm acest tip acțiune, care astăzi se va desfășura ca și în ceilalți ani și se va încheia cu un marș”, a declarat Rodica Borlan, directorul Crucii Roșii Satu Mare.

    Directorul Crucii Roșii a subliniat faptul că prevenirea este foarte importantă. Aceasta a spus că tinerii trebuie să fie informați despre faptul că această boală există, cum se poate preveni și care sunt, în special, efectele ei.

    Înafara acestui marș, Crucea Roșie, filiala Satu Mare, desfășoară și alte acțiuni de acest gen, pentru a ajuta tinerii să fie cât mai informați și mai puțin predispuși la o asemenea boală.

    ”Avem 200 de voluntari, și cei 200 de voluntari tot timpul sunt instruiți. Au fost iarăși instruiți în acest an, li se zice în mod direct, la noi la Crucea Roșie se face astfel de educație tot timpul, iar ei transmit mai departe. Trebuie să fie informați ca să poată să prevină”, a încheiat Rodica Borlan.
    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE