23 May 2018

Raed Arafat, implicat în ancheta Spitalului Județean

Filed under: GNV prin Romania,Locale,Sanatate,Top News |

Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Macela Papici, a făcut pe pagina sa de facebook, o informare cu privire la solcitările instituţiilor abilitate pentru a clarifica cazul decesului tânărului de 31 de ani, pe secţia de Terapie Intensivă.

Redăm postarea managerul spitalului

Va aduc la cunostinta demersurile făcute luni și marți, în cazul tânărului de 31 de ani decedat la SJUSM:
1. S-au pus la dispoziția politiei, direcția de investigații criminale, la solicitarea acesteia prin ordonanța, toate documentele medicale(fisa celor doua internari și fisa de pe TI) declarațiile celor ce au venit în contact cu pacientul(medici, asistenți, asistent triaj și șef UPU- urmând, probabil, sa fie audiati), înregistrările video de pe toată perioada pe care pacientul a petrecut-o în UPU (inclusiv intrarea și ieșirea în UPU surprinse de camerele video de la intrare, pe trepte)precum și protocoalele medicale folosite de UPU. Aceștia vor primi și rezultatul autopsiei realizata de medic legist și pus la dispoziția procurorului de caz.
2. Toate aceste documente au fost puse și la dispoziția DSU, la solicitarea d-lui dr Raed Arafat, care a sunat personal pt a afla ce s-a întâmplat. S-a întocmit, de către sef UPU un raport detaliat al cazului asa cum a fost cerut de d-nul dr. Raed Arafat.
3. Documentele și înregistrările au fost puse și la dispoziția comisiei interne formata din dir medical, șef secție TI, șef UPU (au specializările necesare pt a se pronunta)și a Consiliului de Etica.
4. Documentele( fara foi de observatie medicala)au fost pregătite și vor fi puse si la dispozitia CJ, DSP în cursul zilei de luni.
5. Am solicitat, prin adresa scrisa, procesul verbal întocmit de politie la momentul în care tânărul a fost găsit pe strada, în noaptea de sâmbătă.
Toate rezultatele și concluziile ce le vom primi vor fi puse la dispoziția presei și a sătmărenilor.

 

One Response to Raed Arafat, implicat în ancheta Spitalului Județean

  1. Din cauza sovine si rasism asa sant omorate mii si mii de ungur din romania sub ordinea guvernului

    vasi
    1 December 2016 at 06:33
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *