More

    Peste 300.000 de sătmăreni sunt așteptați duminică la vot

    vot

    Persoanele principale, implicate în organizarea alegerilor parlamentare de duminică, 11 decembrie, au susţinut ieri o conferinţă de presă în care au declarat că până în momentul de față nu au întâmpinat probleme deosebite şi că sătmărenii sunt aşteptaţi duminică la urne să-şi exprime acest drept.

    Conform celor spuse de prefectul Radu Bud, au fost tipărite 687.306 buletine de vot, care începând de sâmbătă vor fi distribuite în teritoriu. Cheltuielile materiale sunt de 360.000 lei, adică peste un leu pe persoana înscrisă pe listă, la care se mai adaugă aproximativ 1,4 milioane lei cu indemnizaţiile persoanelor din secţiile de votare.

    Remus Nemeș, președintele Biroului Electoral de Circumscripție nr. 32 Satu Mare, a declarat, în conferința de presă, că nu au fost probleme deosebite și a explicat cum se desfăşoară votul prin urna mobilă, la care au acces persoanele cu probleme medicale grave, cu handicap, pe baza documentației depusă la cerere. De asemenea, va mai exista urnă mobilă în spital şi la penitenciar, pe baza cererilor depuse. Urna mobilă se poate deplasa şi la căminele de bătrâni sau la persoanele aflate în arest la domiciliu, însă doar pe baza cererilor.

    Reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, Sebastian Domuţ, a spus că toţi cei 668 experţi electorali au fost instruiţi, au fost desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare. Acestea se deschid la ora 7 şi se închid la 21, fiind aşteptaţi la urne 317.460 alegători înscrişi pe listele electorale permanente.

    Sebastian Domuţ a subliniat faptul că se poate vota cu cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletin, însă în țară nu se poate vota pe baza pașaportului simplu. El a dat asigurări că sistemele informatice funcţionează perfect, astfel că tentativele de vot multiplu se depistează imediat şi se iau măsuri pe loc.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE