More

    Prezentul cam scârțâie, dar viitorul spadei sună bine la Satu Mare

    cs sm

    După retragerea din activitate a lui Adrian Pop și se pare și a lui Arkosi Bertalan, la nivel de seniori spada sătmăreană a rămas cu un singur vârf…Adrian Szilagyi. Alături de el la CSM îl mai avem pe orădeanul Andrei Timoce doar că în această formulă e greu de crezut că Sătmarul va mai putea emite pretenții la nivel național…S-a văzut și la Heidenheim , la Cupa Mondială, că e din ce în ce mai greu ca la un concurs cu peste 200 de spadasini ai noștri să inre măcar pe tabloul principal…Iar cu echipa României, cei doi au terminat pe 30 după înfrângerea cu Ungaria , 25-45.

    Veștile bune vin însă de la nivelul juniorilor și cadeților…Școala sătmăreană de scrimă continuă să scoată la rampă campioni și generația lui Macska, Oroian și Szilagyi ne dă speranțe…

    Campionatul Național de cadeți de la București a fost o afacere 100% sătmăreană. La individual podiumul a fost acaparat de cei de la CS Satu Mare iar a doua zi echipa a defilat spre titlu neavând practic concurență.

    Balazs Szilagyi este sătmăreanul care a cucerit medalia de aur și titlul național la individual. În sferturi l-a învins pe Gkogkos Alexandros (Steaua), scor 15-13, după care l-a eliminat pe colegul său de club, pe Adam Macska, scor 15-14. În mare finală şi-a întâlnit un alt coleg de club, pe Alexandru Oroian. După o nouă luptă strânsă, Balazs Szilagyi a câştigat ultimul act cu 15-14. Szilagyi a cucerit medalia de aur, Alexandru Oroian medalia de argint, iar Adam Macska medalia de bronz. Între primii sportivi l-am avut şi pe sătmăreanul David Ziman, locul 7 la finalul concursului. Iar Tudor Surducan a terminat pe locul 10 din totalul de 40 de sportivi.

    Pe echipe lucrurile au fost și mai simple. Tur liber în sferturi pentru CS Satu Mare, apoi 45-26 cu CSS Quarto în semifinale și 45-26 în finala cu LPS 1 Craiova.

    Felicitări băieților și antrenorilor și de acum multă înțelepciune celor care conduc destinele sportului sătmărean, oficialilor de la CS și CSM Satu Mare…Poate că împreună , cele două grupări vor reuși să susțină și să țină acasă și peste câțiva ani, această generație deosebită…

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE