More

    Mesajul prefectului către polițiști: Nu vă lăsați intimidați!

    prefectul1

    Polițiștii sătmăreni s-au întrunit ieri, de Ziua Poliției Române, care se sărbătoreşte anual în data de 25 martie, de Buna Vestire, într-o ședință festivă care s-a desfășurat, de la ora 11.30, în sala mare de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare. Poliţiştii sărbătoriţi în această zi au fost onoraţi de prezenţa delegațiilor polițiștilor din Ungaria, Ucraina și Slovacia, dar și de reprezentanți ai structurilor județene ale M.A.I., M.Ap.N., Ministerului de Justiție, Ministerului Public și ai autorităților locale.

    Atmosferă de sărbătoare
    Au fost prezenți prefectul Darius Filip, subprefectul Alfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

    Într-o atmosferă de sărbătoare, șeful IPJ Satu Mare, comisatul şef Alin Haniș, a prezentat mesajul Inspectorului General al Poliției Române, fiind felicitaţi toţi cei care zi de zi îşi dedică activitatea siguranţei cetăţenilor.

    În centrul atenţiei s-au aflat cei 28 de ofițeri și 31 de agenți de poliție care au fost avansaţi în gradul profesional următor.

    Reprezentanţii structurilor teritoriale ale Corpului Național al Polițiștilor și ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual au oferit premii şi diplome mai multor poliţişti care s-au remarcat în îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu precum şi în activităţile sindicale.

    prefectul2

    Mesajul prefectului
    La finalul acestei ședințe a luat cuvântul prefectul Darius Filip. ”Mă bucur că prima ceremonie la care particip în calitate de prefect al județului Satu Mare, este prilejuită de Ziua Poliției Române. Consider că între instituțiile noastre trebuie să existe un parteneriat foarte strâns, astfel încât să ne putem atinge toate scopurile în interesul oamenilor. Instituția Prefectului și Poliția au un scop comun: binele cetățeanului. Astfel că, vă rog să vedeți în mine un sprijin, un prieten și un colaborator al dumneavoastră. Îmi propun ca în mandatul meu să am un dialog continuu cu instituțiile din județ și să găsim soluţii pentru orice fel de problemă care vă privește și stă în competența mea. Profesionalismul este un atribut care vă caracterizează. Toți meritați să fiți respectați și tratați pe măsura profesionalismului dumneavoastră.În acelaşi timp, am cunoştinţă de faptul că dotarea nu este la nivelul la care v-ați dori să fie, cunosc și eu nemulțumirile dumneavoastră legate de drepturile salariale. Nu vreau să vă fac promisiuni aici și acum doar de dragul de a le face. Ca reprezentant al Guvernului în județ vă asigur însă că toate aceste neajunsuri sunt cunoscute și nu vor fi ignorate!”, a spus Darius Filip. Acesta le-a transmis polițiștilor sătmăreni un mesaj ferm: să nu se lase intimidați. ”În final, am o rugăminte personală la dumneavoastră, la ofițerii și agenții de poliție. Nu vă lăsați intimidați, impresionați, de diverse persoane care cred că situația lor financiară sau statutul social le permite să vă trateze de sus. Dumneavoastră sunteți cei care aplică legea și legea nu poate fi impresionată sau intimidată. Vă doresc „La mulți ani” și mult succes în activitate!”, a mai adăugat prefectul.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE