More

    Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor de la Craidorolț

    Festivalul-Meșteșugurilor-și-Tradițiilor-în-localitatea-Craidorolț

    Duminică, 21 mai, de la ora 13:00, va avea loc Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor în localitatea Craidorolț nr. 440. Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Muzeul Județean Satu Mare. Cea de-a doua ediție a Festivalului Meșteșugurilor și Tradițiilor, mult așteptată de toți iubitorii de meșteșuguri, tradiții și folclor, se va desfășura la Muzeul Etnografic din localitatea Craidorolț.

    Neîndoielnic, Muzeul Etnografic al lui Sorin Avram din Craidorolț este unul dintre cele mai bogate și mai spectaculoase din întreg județul Satu Mare. Cu răbdare, sacrificiu și iubire, omul acesta, un împătimit al frumosului și autenticului, a adunat de-a lungul vieții sale, acele obiecte care trasează conturul viguros, al unui profil identitar inconfundabil.

    Din Oaș în Codru, din Maramureș și până pe Someș, există în acest muzeu splendori etnografice cu care ar putea să se mândrească orice muzeu din România. Un muzeu adevărat, plin de obiecte autentice, adevărate comori izvorâte din sufletul neamului românesc, mărturii peremptorii ale unei civilizații rurale armonioase si echilibrate, dovezi de netăgăduit ale dragostei pentru frumos ale unui popor puternic și demn, a transformat-o în credința de căpătâi. Programul artistic va fi unul variat și va fi oferit de Dănțăușii din Soconzel cu Malvina Madar Iederan, Taraful Tradițional al Ansamblului Cununița, Ansamblul „Mugurașii Codrului” din Giorocuța și Ansamblul Județului „Doruri Sătmărene”.

    Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor în localitatea Craidorolț se înscrie în seria de evenimente inițiate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu scopul de a promova zestrea culturală populară a județului și a ținuturilor învecinate, astfel încât ea să nu fie dată uitării timpului, ci să rămână un centru de referință în conștiința cetățenilor județului Satu Mare și nu numai.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE