More

    La un pas de finală!

    13606789_559206344284779_8996636125326197004_n

    LPS Satu Mare e la doar 90 de minute distanţă de o performanţă istorică. Echipa de juniori A a liceului, pregătită de Dacian Nastai, joacă la Satu Mare pe stadionul Olimpia- Daniel Prodan cu calificarea în finala Ligii elitelor U 19 pe masă.

    Juniorii de la LPS vin după incredibilul…3-3 de la Ovidiu şi au şi varianta unui rezultat de egalitate pentru a elimina Viitorul lui Gică Hagi.

    Chiar dacă nu sunt refăcuţi 100%, Opriş, Onea şi Micaş vor trage de ei şi mai mult ca sigur îi vom vedea în formula de start.

    Lotul pregătit de Dacian Nastai a intrat în cantonament de ieri la Hotel Dana şi jucătorii promit că vor face tot posibilul să obţină un rezultat care să-i ducă în finala de la Mogoşoaia.

    „ Aşteptăm iubitorii fotbalului să vină alături de noi în număr mare la stadion. Jucăm în primul rând pentru SATU MARE şi sperăm să facem cinste acestui oraş prin acest meci”, spune Dacian Nastai.

    De partea cealaltă, Viitorul Constanţa a venit încă de miercuri la Satu Mare iar în lot îi are şi pe jucătorii lăudaţi recent de regele Hagi.

    Pe lângă jucătorii care vor fi aduși din afară, Hagi a oferit pentru gsp.ro numele fotbaliștilor de mare perspectivă de la Academie pe care plănuiește să-i promoveze la prima echipă în viitorul sezon.

    “Vor fi oameni noi în fiecare compartiment. Trebuie să fim rapizi pe piață, să știm exact ce vrem, după puterile noastre. Eu construiesc plecând de la talent și sănătate, apoi știm ce și cum să antrenăm.

    Lumea s-a obișnuit deja cu fotbalul Viitorului, avem o identitate, pe care o vom consolida. Repet însă: baza va rămâne Academia, de unde vin copii extraordinari!

    Avem trei decari din grupa ‘99: Cicâldău, Denis Drăguș (17 ani) și Alexandru Mățan (17 ani). Depinde de ei cine va face pasul cel mare în campionatul următor.

    Iar în apărare va apărea probabil un băiat foarte talentat, Tudor Băluță (18 ani). Tot din lotul ‘99. Va ajunge cel mai mare fundaș din România, pentru că joacă pe multe posturi. O să-i depășească pe Popescu și Belodedici! Nu l-am pus pe Chivu, pentru că el era stângaci și a fost special”, a spus Hagi într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor. Iar pe unii dintre aceşti jucători i-am putea vedea azi pe Olimpia…

    Meciul dintre LPS Satu Mare şi FC Viitorul se va juca astăzi, cu începere de la ora 12:00. Va arbitra o brigadă din Baia Mare formată din Cristian Codrea – la centru, Radu Despa şi Cristian Lucaci la cele două margini. Vă amintim că în tur s-a terminat 3-3, după ce echipa lui Hagi a condus la pauză cu 3-0.

    Formaţii probabile

    LPS: Moroz – Silaghi, Oltean, Catuna, Parnău, Micaș, Nagy, Cubaș, Ciocan, Opriș, Onea. Antrenor Dacian Nastai

    Viitorul: Dur-Bozoancă – Căpușă, Băluță, Ghiță, Kilyén, Ciobanu, Iani, M. Ene, Zamfirescu, Pop, Mățan. Antrenor: Nicolae Roșca.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE