25 June 2018

Primele precizări în cazul cadavrului de la Spitalul Judeţean

Filed under: Locale,Top News |

mort

Locul în care a fost găsit cadavrul din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare este unul foarte greu accesibil, spune preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba. Acesta a explicat ieri că în zona respectivă accesul este foarte greu, iar întreaga zonă trebuie păzită de firma de pază.

Parchetul face cercetările
El a precizat că nu are detalii din anchetă, doar informaţii neoficiale care i-au parvenit şi lui. “Ştiu că astăzi (ieri – n.r.)se face autopsia. Nu se ştie dacă a fost accident sau dacă a fost omor. Este vorba despre o persoană de sex masculin. Nici noi nu am fost informaţi, la rândul nostru, iar cei din spital nici ei nu ştiu mai mult”, a spus Pataki.

El a explicat că în zona în care a fost descoperit cadavrul se poate ajunge foarte greu, nu este vorba despre o groapă în mijlocul spitalului. “Parchetul o să facă cercetări de rigoare, o să întrebe, de exemplu, paza spitalului, dacă e vorba de o persoană internată cândva în spital, dacă e vreun aparţinător, cum s-a ajuns acolo. Nu e cercetare administrativă, e cercetare penală. Eu ştiu că este o zonă greu accesibilă, unde se putea ajunge prin efracţie. Nu vă gândiţi că este undeva o groapă în mijlocul spitalului sau undeva într-o zonă accesibilă. Este într-o zonă greu accesibilă. Am vorbit cu administratorul spitalului şi mi-a zis că e foarte greu de ajuns acolo. Ultima dată, din câte ştiu eu, s-a accesat acest spaţiu când s-au reparat pompele, fiind folosite de bucătărie, în ianuarie sau februarie”, a spus președintele CJ.

Pe lângă asigurarea pazei în punctele fixe, firma de pază avea obligația să efectueze și patrulări în curtea spitalului.

Ipotezele de lucru
Cadavrul descoperit marţi de o echipă care a mers să curețe fosa septică a bucătăriei Spitalului Județean de Urgențe nu a putut fi identificat până la această oră. Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze de lucru.

Potrivit primelor investigații, bărbatul ar fi decedat în urmă cu aproximativ 3 luni. Plecând de la unele indicii cu privire la data la care bărbatul ar fi căzut în fosa septică, anchetatorii care instrumenează cazul au tras unele concluzii. După părerea lor, nu poate fi vorba despre un pacient din spital, nici despre vreun aparținăror al vreunui pacient internat în spital. Cel mai probabil este vorba despre un om al străzii.

Cert este că ieri i s-a făcut autopsia bărbatului decedat, lucru care ar putea da răspunsuri la multe dintre întrebările cu privire la moartea bărbatului. Tot cu această ocazie, i se vor lua și amprentele bărbatului decedat, ocazie cu care, se speră, va fi identificat cadavrul. Oamenii străzii au fost cu toții amprentați de Poliție, astfel că dacă este vorba despre unul dintre ei cu siguranță va fi găsit.

Cristian Stan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *