24 June 2018

S-a stabilit cum a murit bărbatul găsit în fosa Spitalului Județean

Filed under: Locale |

spital

Autopsia efectuată asupra trupului neînsuflețit descoperit marți în fosa septică a bucătăriei Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a stabilit cum a murit bărbatul. Acesta a decedat înecat.Acum, se lucrează intens la stabilirea identității lui.

Înecat în fosa septică
Surse judiciare au declarat că, potrivit concluziei autopsiei, victima a decedat în urma unei asfixieri mecanice. Cu alte cuvinte, a murit înecată. La fel cum s-a stabilit și la prima examinare a cadavrului, după autopsie s-a stabilit că nu sunt urme de violență nici pe corp, nici în interiorul acestuia.

Deocamdată nu a fost stabilită identitatea bărbatului. Trupul neînsuflețit a fost amprentat, iar amprentele urmează a fi confruntate cu baza de date a Poliției. Cum nu au fost găsite urme de violență pe corp, ipoteza unei crime este luată din ce în ce mai puțin în considerare. Se merge mai degrabă spre ideea unui accident. Pentru că la cum este poziționată fosa septică în incinta camerei pompelor, doar din greșeală se putea ajunge în groapa septică. Mai este posibilă și varianta unei sinucideri, dar puțin probabilă.

Ipoteze de lucru
Din interiorul Spitalului Județean ies la suprafață informații cutremurătoare în cazul cadavrului de la spital descoperit în fosa septică a bucătăriei. De fapt, locul în care a fost găsit cadavrul nu este o fosă septică clasică, adică o groapă adâncă și acoperită într-un loc deschis, ci este o groapă de sub sala pompelor. Această sală este acoperită, practic este o clădire, în care se află pompele și motoarele care le pun în funcțiune. Sub acestea se află groapa septică despre care se face vorbire. Așa după cum afirma miercuri președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, accesul în această sală este foarte dificil. Clădirea este închisă, sau cel puțin era până nu cu mult timp în urmă, cu un grilaj de fier și lacăt.

Nu se știe cum a ajuns bărbatul în acea groapă și nici dacă grilajul de fier era închis sau nu. Ultima dată când, oficial, s-a umblat la această clădire a fost în ianuarie, începutul lui februarie, când au fost schimbate pompele. De fapt, ce fac aceste pompe? În groapa septică de sub ele se scurge apa folosită în bucătăria spitalului. Când ajunge la un anumit nivel, pompele intră în funcțiune și scot această apă uzată din groapă și o bagă în sistemul de canalizare.

Marți, pompele nu au mai funcționat. Apa uzată din groapa septică a refulat prin canalizarea bucătăriei Spitalului Județean. Mulți din spital cred că, de fapt, pompele s-au înfundat tocmai cu acest cadavru. Crezând că este vorba despre altceva, angajații Spitalului Județean au cerut ajutorul celor de la Apaserv pentru a goli fosa septică. A fost momentul în care a fost descoperit cadavrul.

Cristian Stan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *