More

    Social-democrații se reunesc miercuri în ședința Comitetului Executiv; legea grațierii, pe ordinea de zi

    Liviu Dragnea (in imagine) si Serghei Sanichev, presedintele socialistilor europeni (PES), au sustinut, vineri 30 Martie 2017, declaratii de presa, la sediul Partidului Social Democrat (PSD) din Bucuresti, la finalul intalnirii pe care cei doi au avut-o
    Liviu Dragnea (in imagine) si Serghei Sanichev, presedintele socialistilor europeni (PES), au sustinut, vineri 30 Martie 2017, declaratii de presa, la sediul Partidului Social Democrat (PSD) din Bucuresti, la finalul intalnirii pe care cei doi au avut-o

    Subiectul legat de proiectul legii grațierii, care în forma finală nu va cuprinde grațierea faptelor de corupție, va fi tranșat în cadrul unui Comitet Executiv Național al PSD, care va avea loc miercuri, la Palatul Parlamentului.

    Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni că pe ordinea de zi figurează situația privind legea grațierii și a admis că vor exista și sancțiuni, cel mai vizat fiind Șerban Nicolae, președinte al Comisiei juridice din Senat.

    “Nu domnul Șerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect, eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege, că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat așa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo și eu sunt foarte nemulțumit. Miercuri, la ora 10,30, vom avea un Comitet Executiv Național, unde vom discuta și subiectul ăsta, dar și alte subiecte”, a precizat luni Liviu Dragnea, într-o declarație făcută la Parlament.

    El a menționat că raportul Comisiei juridice a Senatului referitor la legea grațierii se poate întoarce în acest for, adăugând că ar dori ca legea să nu vină de la Senat prin adoptare tacită.

    Dragnea și-a exprimat dezamăgirea prima oară, în mod public, pe acest subiect, pe 4 mai: “Sunt destul de dezamăgit de modul cum a funcționat până acum Comisia juridică de la Senat în această privință. Legea grațierii nu va cuprinde grațierea faptelor de corupție. (…) Pe mine mă interesează ca în legea care va fi votată să nu existe acele amendamente. Ce s-a întâmplat la comisie ieri, astăzi, ce se va putea întâmpla în continuare — va fi un subiect de discuție în partid. Acele amendamente nu vor intra în raportul final al Comisiei juridice. Că senatorii PSD s-au abținut sau au votat împotrivă pentru speță contează mai puțin. Contează pentru partid, dar nu discut asta acum”, a declarat Dragnea, tot la Palatul Parlamentului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE