24 June 2018

Zi de sărbătoare, cu Porți Deschise, la Colegiul Național Ioan Slavici

Filed under: Locale |

sllavici1

Anual, colegiile și alte instituții de învățământ liceal din județul Satu Mare organizează câte o zi festivă – zi a bilanțurilor, eliberării creativității și oportunității de expresie a talentelor de toate felurile, dar și a promovării ca instituție în rândul absolvenților de clasa a VIII-a. Excepție nu a făcut nici Colegiul Național Ioan Slavici din Satu Mare, care, într-o minunată zi de la început de vară, a oferit un adevărat regal de activități. A fost un prilej de sărbătoare, expresie a ingeniozității elevilor într-o multitudine de domenii și ocazia perfectă de a stabili legături interumane puternice și cu semnificație.

Atmosferă de familie la festivitatea de deschidere
Ziua Colegiului Național Ioan Slavici Satu Mare a debutat cu o festivitate complexă în sala festivă, unde atmosfera a fost una deosebită – de prietenie, sprijin reciproc și chiar familială. Decorul tradițional de pe scenă a recreat ideea întoarcerii la origini, în contrast cordial cu tehnologia utilizată la eveniment. Sala a fost plină cu elevi de toate vârstele, atât ai colegiului, cât și ca oaspeți, alături de cadrele didactice. Moderatorii momentelor de la festivitate au fost directoarea unității de învățământ, Simona Păcurar, directoarea adjunctă Alina Dragoș, remarcabilă fiind atât prezența inspectorului școlar general Călin Durla, precum și cea a inspectorului pe activități extrașcolare Nicu Miclăuș.

slavici2

Lansări de reviste școlare, premieri și momente artistice
A fost sărbătorită lansarea mai multor reviste școlare din arii diverse de activitate, cum ar fi “English, my Love” – proiect al catedrei de limba engleză, “Primăvara scrisului” – la inițiativa catedrei de limba franceză, dar și InformaTICa pentru cei pasionați de științele calculatorului. De asemenea, au fost premiați olimpicii și câștigătorii de la concursurile naționale din anul școlar care e pe cale să se încheie curând. În sala festivă a Colegiului Slavici au fost prezenți și elevii participanți la concursul județean devenit deja marcă a colegiului, “Ioan Slavici – clasicul moralist”, care au așteptat cu nerăbdare și emoție rezultatele la categoriile creație literară, eseu și artă plastică.

Ziua Colegiului a fost o reușită și prin prestațiile artiștilor“C.N.Iști” în devenire sau deja cu experiență care au oferit publicului momente de calitate atât folclorice, cât și moderne. Aici le putem aminti, spre exemplu, pe Teodora Oros sau Laura Horvath. Un aspect care a mai impresionat vizitatorii colegiului a fost radio-ul CNIS – care beneficiază de un studio în incinta clădirii Ioan Slavici.

Rareş Jucan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *