More

    Cu mic, cu mare, la compostare

    Cu mic, cu mare, la compostare (1)

    Casa Meșteșugarilor din municipiul Satu Mare a fost ieri gazda unui eveniment special, și anume, marcarea evenimentului ecologic “Ziua Mondială a Mediului”. La acțiune a avut loc premierea instituțiilor de învățământ preșcolar care au participat la programul de selecționare a deșeurilor intitulat “Cu mic, cu mare, la compostare”.

    Programul “Cu mic, cu mare, la compostare” a avut drept scop compostarea deșeurilor verzi de către preșcolarii din unitățile de învățământ din municipiul Satu Mare, proiect derulat în perioada martie-iunie 2017 de către Agenția pentru Protecția Mediului în colaborare cu Primăria Municipiului Satu Mare. Au participat un număr de 17 grădinițe din oraș care au selectat deșeurile organice din propriile unități și eventual grădinile, spațiile aferente. Pentru colectarea acestor deșeuri Primăria Satu Mare a oferit 20 de recipiente speciale pentru o astfel de acțiune ecologică. Programul a contribuit substanțial la educația ecologică a preșcolarilor, aceștia dobândind noi cunoștințe pentru menținerea unei planete cât mai curate.

    Cu mic, cu mare, la compostare (2)

    A avut loc, de asemenea, în cadrul evenimentului, premierea tuturor copiilor care s-au implicat în proiect, oferindu-li-se cadouri simbolice. La festivitate au fost prezenți atât reprezentanți ai autorității publice locale (primarul Kereskényi Gabor și city managerul Maskulik Csaba), cât și inspectorul responsabil cu activitățile preșcolare Ghiț Leontina, alături de reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului, consilierul Ramona Farcaș.
    Rareș Jucan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE