More

    Dumitru Țimerman a fost premiat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști Din România pentru excelenţă şi profesionalism în breasla

    Dumitru Timerman

    Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) a organizat miercuri 28 iunie 2017 la Sala de Conferinţe “Brâncuşi”, de la Parlamentul României, evenimentul de decernare a Premiilor „Eminescu, ziaristul”, ediția a V-a. Premiile au fost acordate în ziua istorică 28 iunie, în care, în 1883, Mihai Eminescu publica în ziarul “Timpul”, un articol despre libertatea presei, iar după o oră a fost pus în cămaşă de forţă și declarat dement. Jurnaliştii români din zilele noastre militează pentru reabilitarea poetului şi jurnalistului MIHAI EMINESCU, care, aşa cum reiese din unele documente, ar fi fost asasinat.

    La festivitatea de premiere, alături de DORUL DINU GLĂVAN – preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, au participat şi ziariştii profesionişt din juriu, care au citit şi analizat lucrările ziariştilor premiaţi. Dintre marile personalităţi ale presei româneşti, care au participat la decernarea premiilor, îi amintim pe: ŞTEFAN MITROI, MIRON MANEGA, NICOLAE GEORGESCU, ION BĂDOI.

    Printre cei 13 ziariştii premiaţi, care au fost invitaţi la festiviatea de premiere, de la diferite publicaţii din Bucureşti şi din ţară, s-a numărat şi colegul nostru Dumitru Ţimerman de la Televiziunea NORD VEST TV Satu Mare şi GAZETA DE NORD VEST. Dumitru Ţimerman a fost premiat pentru creaţia jurnalistică, pe care juriul a descoperit-o în articolele de ziar şi în emisiunile sale de televiziune.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE