More

    Festivalul Vinului Satu Mare 2017 – distracție și concerte

    festival-vin

    Orașul și județul Satu Mare s-au aflat, la acest sfârșit de săptămână, în sărbătoare. Pe platoul din Centrul Nou s-a desfășurat ediția din acest an a Festivalului Vinului Satu Mare 2017. Cu această ocazie au fost premiate cele mai bune vinuri, au fost organizate concerte, iar sătmărenii au avut posibilitatea de a degusta cele mai bune vinuri produse în județ.

    Vinuri nobile de calitate
    În cadrul Festivalului Vinului, sâmbătă a avut loc festivitatea de premiere a celor mai bune vinuri din județ prezentate la Concursul de Vinuri Nobile Satu Mare 2017.

    Președintele juriului, prof. dr. Aurel Pop, s-a arătat impresionat de calitatea vinurilor produse la Satu Mare. ”Chiar dacă, ca și număr de probe este aproximativ la fel ca și în anii precedenți, din punct de vedere calitativ, în acest an, saltul este fantastic. Și asta când venim după un an viticol nu extraordinar de bun. De aici se vede experiența viticultorului”, a precizat președintele juriului.

    festival-vin2

    La ediția din acest an au fost prezentate 111 probe de vin, adică 55 de probe de vin alb, 51 de probe de vin roșu, la care s-au mai adăugat 5 probe de vin roze.

    Cele mai bune vinuri
    Rezultatele cele mai spectaculoase au fost obținute de vinurile roșii. Din cele 51 de probe de vin roșii, 36 au primit medalia de aur, 13 de argint și doar două de bronz. La vinurile albe, au fost opt medalii de aur, 42 de argint și 5 de bronz. La vinul alb, marele aur a fost adjudecat de Cooperativă Agricolă ”Dealurile Halmeului” din Halmeu, cu un Riesling de Rhin produs în 2016, care a acumulat 92 de puncte. La vinul roșu, marele aur a revenit Cramei Cobusceanu din Beltiug, cu un Merlot din 2015, care a acumulat 95 de puncte. Chiar dacă la vinurile rose nu s-a acordat marele aur, cel mai bun punctaj (91 de puncte) a fost obținut de un Rose Cabernet 2016 produs de Cooperativa Agricolă ”Dealurile Halmeului”.

    festival-vin4

    Petrecere și concerte
    După această premiere, în Centrul Nou veselia a continuat. Astfel că, sâmbătă, după ce au fost premiate cele mai bune vinuri la Concursul Județean de Vinuri Nobile, pe scenă au evoluat Ansamblul folcloric județean ”Doruri Sătmărene”, Petrică Mureșan, trupa Canarro – ”manouche swing” ”django swing” dar și Black River Blues Band. Proconsul a încheiat frumos prima zi a Festivalului Județean al Vinului Satu Mare 2017. Trupa a evoluat în fața a circa o mie de sătmăreni pe scena amplasată în Centrul Nou.La momentul în care Proconsul urma să urce pe scenă, adică în jurul orei 21.00, pe platoul din Centrul Nou s-au adunat circa o mie de sătmăreni. Băieții de la Proconsul au făcut un spectacol apreciat de sătmăreni, în cadrul căruia au împletit melodiile lor mai vechi cu cele mai noi. Publicul a rezonat cu trupa, au cântat alături de Bodo și, prin aplauzele și ovațiile lor, i-au determinat pe aceștia să revină pe scenă.

    festival-vin3

    Distracție și duminică
    Distracția nu s-a terminat și a continuat și duminică. Pe scenă au urcat elevii Școlii de Arte care au fost urmați de cei de la Suba Attila &Soulfool Band (new orleans blues & swing ).  Unul dintre cele mai așteptate momente a fost recitalul susținut de Ducu Bertzi care a fost urmat pe scenă de Pély Barna one-man show. Ediția din acest an a Festivalului Vinului Satu Mare a fost încheiată de trupa White Mahala.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE