25 May 2018

Piața din Carpați se degradează și se umple de gunoaie

Filed under: Locale |

piata cu gunoaie

Piața din Carpați I a fost inaugurată, după ce a fost modernizată, de mai bine de un an, adică pe data de 19 aprilie 2016. Din păcate, însă, această piață se degradează zi de zi și se umple de gunoaie.

Lăsată de izbeliște
Nici până la această dată, piața cu pricina nu a fost autorizată sanitar-veterinar, nu are curent electric, gaz, apă, nu are nici măcar contract cu firma de salubritate. O mare parte din timp piața stă închisă și doar trei persoane au chei de la ușa de la intrare: un vecin și două femei care vând aici.

Unul dintre cei care au cheia de la intrare, sătmăreanul Gheorghe Iancu, a declarat că piața din Carpați I nu este conectată la utilități și că, din acest motiv, sunt foarte puțini comercianții care vând aici.

”Nu are apa legată, curentul nu-i legat, gazul nu-i legat. WC super-dotat, că nu există în oraș așa ceva, nu-i folosibil. Unde-i autorizația de funcționare? Fără hală de lactate, fără program de servici, fără personal angajat, absolut nimic. E îngrădită să nu fie vandalizată. Pe portița mică avem cheie trei persoane, iar la poarta mare cheie are doar o femeie care vinde. Dacă nu vine la piață, restul stau afară. În piață, sunt zilnic cam doi, iar sâmbăta șase-șapte, cel mult”, a spus Gheorghe Iancu.

Apar mormanele de gunoaie
În curtea acestei piețe se văd niște mormane de gunoaie. Sătmăreanul mai spune că de un an de zile, de când a fost inaugurată piața, doar de două ori s-a dus gunoiul de aici, tot la sesizările lui. ”Acuma s-au strâns acolo peste 20 de saci peste care eu am aruncat vreo două kilograme de sare să nu miroasă. Nu cer să mi le deconteze, nici Primăria, nici ADP-ul, decât să vină să le ducă”, a mai spus Gheorghe Iancu.

Comercianții magazinelor din jur sunt nemulțumiți de faptul că piața nu este administrată cum trebuie. Ei spun că la gunoaiele strânse în curte se adună rozătoarele, de unde le intră și în magazine. Așteaptă încă ziua în care piața va fi administrată corect.

Cristian Stan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *