More

    PSD Satu Mare îl susține pe Liviu Dragnea

    dragnea

    PSD Satu Mare și-a declarat susținerea față de președintele PSD, Liviu Dragnea. Prin intermediul unui comunicat de presă, semnat de președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, se arată că social-democrații sătmăreni  rămân consecvenți îndeplinirii programului de guvernare.

    PSD rămâne unit
    ”PSD rămâne unit și consecvent îndeplinirii programului de guvernare votat în decembrie anul trecut de milioane de cetățeni. Condamnăm ferm tentativa de preluare ilegitimă a guvernării în numele Partidului Social Democrat de către Sorin Grindeanu și Victor Ponta, care însă nu mai sunt membri ai acestei formațiuni.

    Considerăm că acțiunile din ultima perioadă ale celor doi foști membri PSD demonstrează că a existat un plan premeditat de subminare a activității guvernamentale, prin constituirea unui guvern fantomă, în scopul preluării personale a puterii. De asemenea, aceste demersuri disperate dovedesc tuturor românilor justețea deciziei luate de PSD, prin forurile sale statutare de conducere”, se arată în comunicatul de presă remis de PSD Satu Mare.

    Situația la nivel național
    PSD a transmis, sâmbătă, un comunicat de presă în care anunţă că toate organizaţiile PSD din ţară au votat o Declaraţie comună prin care se desolidarizează de „lovitura de stat” de la Palatul Victoria, cu excepţia a două filiale, din Timiş şi Caraş-Severin, cea din urmă pentru că nu s-a întrunit. „Sorin Grindeanu şi Victor Ponta nu reprezintă partidul în tentativa de preluare prin forţă a puterii executive a statului. Toate organizaţiile PSD din ţară au votat azi o Declaraţie comună prin care se desolidarizează de lovitura de stat de la Palatul Victoria. Excepţie fac doar două filiale, cea din Timiş, preşedinte Sorin Grindeanu, şi cea din Caraş-Severin, pentru că nu s-a întrunit, încă, în forurile de conducere, pentru a lua o decizie, deoarece preşedintele Ioan Mocioalcă nu a fost în judeţ”, se menţionează în comunicatul PSD.

    De asemenea, PSD anunţă că, în rest, „majoritatea covârşitoare” a filialelor PSD condamnă categoric „tentativa ilegală şi neconstituţională” a celor doi foşti membri ai partidului, Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, de a „prelua puterea executivă a statului român”. „În toate aceste acţiuni ilegale, cei doi nu reprezintă PSD şi nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice şi constituţionale. Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acţiuni ilegale, ceea ce înseamnă că cei doi acţionează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor”, mai arată PSD.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE