25 May 2018

Tabără de vară la Grădinița Guliver din municipiul Satu Mare

Filed under: Locale |

Tabara Guliver (1)Grădinița Guliver din municipiul Satu Mare le propune copiilor preșcolari ai unității o activitate frumoasă, acum, la începutul anotimpului călduros – și anume o tabără de vară. Opțiunile de distracție și învățare sunt diversificate, de la teatru, la karaoke și așa-numita „bucătărie a bunicii”.

Ieri a avut loc deschiderea oficială a taberei de vară la Grădinița Guliver din Satu Mare. Într-un cadru absolut deosebit, în compania soarelui, care a strălucit pe tot parcursul dimineții, directoarea instituției Cristina Nemeș a explicat cum se pot distra prin joc și cunoaștere, preșcolarii, în cadrul acestui program.

Dezvoltarea personalității copilului prin artă
Unul dintre obiectivele de bază ale taberei a fost în mod evident dezvoltarea preșcolarilor prin apropierea de lumea ofertantă a artei. În acest sens, cu siguranță unul dintre punctele de atracție principale a fost o piesă de teatru cu păpuși, pe care copiii au urmărit-o cu maxim interes și la care au participat interactiv. Apoi, a fost organizat un spațiu special pentru activități muzicale – karaoke – cu scop recreativ. Picturile pe față i-au încântat pe micuți, fiecare având ocazia să exploreze teritoriile imaginației cât mai creativ. Aceștia s-au distrat și cu prilejul unui concert surpriză al unui artist care promovează muzica pentru copii.

Tabara Guliver (2)

Tabăra are și o componentă tradițională
Într-un oarecare contrast cu activitățile moderne propuse, în același cadru al taberei, copiii au avut ocazia să se familiarizeze cu bucatele tradiționale, dar și fructe delicioase din “Bucătăria bunicii” – în fond, bunici mai tinere, educatoare ale Grădiniței Guliver – costumate în gospodine. Mai mult, în zona în care a fost amenajată simbolic o fermă, preșcolarii au putut interacționa cu câteva animale, dar și a le observa cu atenție comportamentul – de la iepuri, până la găini și un țap. A fost cu siguranță o experiență frumoasă mai ales pentru copilașii care poate nu mai au bunici la țară cu gospodării și, astfel, contactul direct cu animalele nu este la îndemâna oricărei zile.

Înscrisă sub motto-ul “Poveștile de ieri și de azi”, tabăra de la Grădinița Guliver va fi deschisă în zilele din perioada 19 – 23 iunie.
Rareș Jucan

Tabara Guliver (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *