21 July 2018

Este imperativ să avem în vedere eficientizarea, raționalizarea și economia în cheltuirea banului public

Filed under: Politic |

Premierul Mihai Tudose a coordonat luni, la Palatul Victoria, prima reuniune a Comitetului interministerial de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice la nivelul Guvernului, context în care a calificat ca imperativ obiectivul eficientizării, raționalizării și economiei în cheltuirea banului public.
“Suntem cu toții conștienți de responsabilitatea pe care o avem în cheltuirea banului public. De aceea, este imperativ să avem în vedere trei cuvinte cheie: eficientizare, raționalizare, economie”, a subliniat premierul, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Sursa citată adaugă că ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a precizat că prin intermediul Comitetului se vor realiza o mai bună comunicare interministerială și o cunoaștere mai detaliată a proiectelor, astfel încât fondurile alocate pentru finanțarea acestora să fie cât mai eficient cheltuite și în termenele stabilite.

La nivelul comitetului s-a stabilit începerea unui proiect-pilot privind achiziția centralizată de medicamente și materiale sanitare, urmare a consultărilor care au avut loc în ultima perioadă între Ministerele Sănătății și Finanțelor.

Comitetul interministerial de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice la nivelul Guvernului a fost constituit prin Decizia nr. 397/2017 a prim-ministrului, în vigoare începând cu 10 mai.

Comitetul este condus de prim-ministru, în calitate de președinte, iar ministrul Finanțelor Publice este vicepreședinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *