More

    FOTO. GNV a aflat cine este șoferul erou din Satu Mare. ”Un om cu simțul responsabilității”

    sofer1

    Șoferul erou din județul Satu Mare care, prin prezența sa de spirit dar cu ajutorul experienței sale a salvat zeci de vieți este un om caracterizat drept un om cu simțul răspunderii chiar de preotul său paroh.

    Este vorba despre Claudiu Zoicaș care trăiește în comuna Vetiș. Preotul paroh ortodox din Vetiș, Almon Chirilă, îl cataloghează pe Claudiu Zoicaș drept un om al rugăciunii.

    ”Un om credincios care nu lipsește de la Sfânta Biserică. Are o viață duhovnicească deosebită. Un om al rugăciunii, al evlaviei, si a fricii de Dumnezeu! Aș putea spune, fără să greșesc, că este un exemplu demn de urmat. Este un om al rugăciunii, cu frică de Dumnezeu. De multe ori, în discuțiile avute, îmi spunea: Pornesc cu rugăciunea în gând, mă rog și mereu sunt cu Dumnezeu în gând”, a precizat, pentru Gazeta de Nord-Vest, preotul Almon Chirilă.

    Preotul paroh mai spune că Claudiu Zoicaș este un om cu simțul responsabilitătii și că, după părerea sa, este un erou.

    ”Este un om deosebit. Este un om foarte harnic, respectuos și cu simțul responsabilității. Ar merita acest om multe aprecieri. A salvat vieți. În opinia mea este un erou”, a mai spus pentru GNV părintele Chirilă.

    Claudiu Zoicaș se afla la volanul autocarului implicat în accidentul de miercuri seara de lângă Dej. Autocarul, care a pornit din Satu Mare spre București, s-a răsturnat după ce după ce s-a ciocnit cu un autoturism și un autocamion.

    Accidentul s-a produs din cauza unui șofer din Zalău care a adormit la volan și a intrat pe contrasens, unde a acroșat un camion și mai apoi autocarul Fanny, al cărui șofer a tras în șanț. În urma acestui nefericit eveniment, șapte din cele 28 de persoane aflate în autocar au fost rănite ușor.

    Situația putea fi și mai gravă, însă, dacă șoferul Claudiu Zoicaș nu ar fi avut prezență de spirit în momentul producerii accidentului.

    Prin intermediul unui comunicat de presă, compania Fanny îi asigură pe cei răniți de tot sprijinul, transmite gânduri bune pentru tânărul aflat în stare gravă și evidențiază faptul că experiența șoferului sătmărean aflat în acel moment la volanul autocarului a salvat viețile pasagerilor din interior.

    ”Ne pare teribil de rău pentru nefericita întâmplare și îi asigurăm pe călătorii răniți de întregul nostru suport. Dacă le putem fi de folos în vreun fel, îi încurajăm să ne contacteze. Suntem îngrijorați și de soarta tânărului care a produs acest grav accident rutier. Ne rugăm lui Dumnezeu pentru sănătatea sa. Considerăm că experiența șoferului nostru a fost hotărâtoare pentru siguranța pasagerilor din autobuz. Prezența sa de spirit a făcut ca nicio persoană din autocar să nu sufere răni grave”, se arată în respectivul document.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE