More

    Dezastru la concursul pentru posturile din spital. Doar 36% promovabilitate

    cocnurs1

    Proba scrisă pentru ocuparea celor 23 de locuri de asistenți medicali vacante scoase la concurs de Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, care s-a desfășurat ieri, s-a dovedit a fi un dezastru pentru candidați. Doar 36% dintre ei au promovat examenul, marea lor majoritate la limită. Cei cu note bune pot fi numărați pe degetele de la o mână.

    La concursul desfășurat ieri, din cei 145 de candidați înscriși s-au prezentat doar 135. În timpul examenului, trei lucrări au fost anulate. La final au promovat acest examen 49 de persoane, procentul de promovabilitate fiind de 36,29%, în timp ce 83 de persoane au fost respinse, adică au luat sub 50 de puncte.

    Managerul interimar al Spitalului Județean, Adrian Marc, a precizat pentru Gazeta de Nord Vest, că procentul foarte mic se datorează faptului că acest concurs a fost unul corect, transparent și deschis.

    ”Este un procent mic. Au căzut aproape o sută de persoane la proba scrisă. Procentul de promovabilitate atât de scăzut se datorează și faptului că subiectele au fost făcute abia dimineață, și am făcut un concurs transparent și corect. Și pentru că am avut pixuri roșii și grilele necompletate nu au mai avut timp să fie completate. Prin acest concurs pe care eu l-am reglementat printr-o procedură internă stabilită de conducerea instituției, s-a dorit ca acest examen să fie corect, transparent și cinstit pentru simplu fapt că trebuie odată întrerupt și dat startul unei note corectitudine și obiectivitate. Voi păstra modelul acesta pentru toate angajările din spital”, a precizat Adrian Marc pentru GNV.

    Acesta a mai spus că, din punctul său de vedere, candidații au fost destul de slab pregătiți, iar cei care au luat punctaje mari pot fi numărai pe degetele de la o mână.

    ”Înseamnă un procent destul de slab de promovabilitate în condițiile în care subiectele nu au avut un grad foarte ridicat de dificultate. Având în vedere faptul că peste 80 de persoane au fost respinse la proba scrisă, eu zic, per ansamblu, gradul de pregătire a candidaților a fost unul între slab și mediu. Foarte mulți dintre cei care fac din grupul de persoane promovate, s-au calificat cu scorul minim de admitere, 50-55 de puncte, 50 fiind minimul. Sunt câteva excepții, care și-au luat foarte în serios partea de studiu, dar sunt foarte puțini. Pot fi numărați pe degetele de la o mână. În rest, sunt punctaje de 50-65 de puncte. Marea parte a candidaților au obținut rezultate între mediu și slab. Eu nu mă pot pronunța asupra calității actului școlar”, a mai precizat managerul Spitalului Județean.

    Cei 49 de candidați care au trecut de proba scrise, se vor prezenta miercuri, 20 septembrie, la proba orală.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE