18 August 2018
Festivalul Berii Artizanale

Ridicarea mașinilor parcate ilegal în Sătmar, de anul viitor. Tarife mari

Filed under: Locale,Top News |

ridicate

Mașinile parcate ilegal pe raza municipiului Satu Mare vor fi ridicate, cel mai probabil, începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Administrația Domeniului Public (ADP) Satu Mare a depus un proiect de hotărâre privind aprobarea taxelor și tarifelor ce vor fi aplicate anul viitor. Unul dintre capitolele acestui proiect este și ridicări autovehicule.

Potrivit proiectului, sătmăreanul a cărui mașină a fost ridicată a fost parcată ilegal va trebui să plătească 550 de lei, adică 300 pentru ridicare, 200 de lei pentru transport și 50 de lei pe zi pentru depozitare, la care se mai adaugă și amenda de parcare ilegală (cel puțin 120 de lei).

tarif

Proiectul va fi suspus dezbaterii Consiliului Local pentru a fi aprobat, cel mai probabil, la prima ședință.

Dacă tarifele vor fi aprobate, atunci trebuie elaborat un regulament pentru ridicarea autoturismelor de pe raza municipiului Satu Mare.

Se pare că deciza de a introduce un serviciu de ridicare a autoturismelor a fost luat încă de anul trecut de conducerea Primăriei Satu Mare, odată cu adoptarea Hotărârii Guvernului cu numărul 965/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006. Una dintre cele mai importante modificări care au fost aduse Codului Rutier o reprezintă ridicarea autovehiculelor.

La elaborarea bugetului pe anul 2017, a fost alocată suma de 160.000 de lei pentru achiziționarea unei autospeciale pentru ridicarea mașinilor parcate ilegale. Asta înseamnă că acest serviciu va fi făcut de către o instituție subordonată Primăriei (cel mai probabil ADP) și nu va fi externalizat.

Ca toate acestea să se întâmple, proiectul de hotărâre trebuie să fie aprobat de consilierii locali sătmăreni la următoarea ședință.

cl

Tot în același capitol sunt prevăzute și taxele pentru ridicarea mașinilor abandonate. Astfel, proprietarul unei astfel de mașini va trebui să plătească peste 350 de lei (150 de lei+TVA pentru ridicare și transport, 82,5 lei +TVA pentru expertiză și evaluare și 60 de lei+TVA pentru depozitare).

ridicat

3 Responses to Ridicarea mașinilor parcate ilegal în Sătmar, de anul viitor. Tarife mari

 1. Boii de la ADP chiar n-au ce face????sa faca prima data parcari, ca n-ai unde parca in orasul asta,Dar ei n-au ochi sa vada numai sa ridice salariile babane

  pop
  6 October 2017 at 12:36
  Reply

 2. Si la nesimtiti care parcheaza pe platoul din centru nou vor fi ridicate masinile????Alo d-le ADP se aude???

  pop
  7 October 2017 at 09:37
  Reply

 3. Înalta Curte statuând că “procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative constând în ridicarea vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă, prevăzută de art. 64 şi art. 97 alin. (1) lit. d) şi alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, nu poate fi reglementată prin "Hotărâri ale consiliilor locale.”

  ciprian
  9 October 2017 at 14:02
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *