More

    Viespile şi albinele politice

    În plină toamnă, asistăm în continuare la nenumărate lupte politice agresive, care parcă ignoră regulile democraţiei de tip capitalist. Cineva spunea că: „ Nu se poate construi nimic atunci când Puterea şi Opoziţia se atacă permanent!”. Din ce în ce mai mult lipseşte „dialogul politic” inteligent şi înţelept, care ar putea duce la un „consens” decizional şi o vigilenţă economică, benefice pentru prosperitatea României. Uneori avem impresia că „lupta electorală” nu s-a încheiat şi că Opoziţia doreşte cu orice preţ ca „perdanţii” să preia Puterea în România. De ce atâta îndârjire spoită cu multă ironie şi nemiloase acuzaţii ? Unii politicieni se transformă în adevărate „viespi”, indiferent de culoarea politică, în timp ce „albinele”, indiferent de culoarea politică, încearcă să lucreze în mod paşnic în Parlamentul României.

    A reînviat Dictatura politică prin intermediul acestor „viespi” multicolore, care nu doresc parcă altceva decât să se înfrupte din mierea Puterii ? De ce îşi doresc atât de mult să preia în mod nedemocratic Puterea în România, prin tot felul de strategii premeditate defăimătoare? Nu e o utopie faptul că unele „viespi” susţin că au existat cazuri în care „Majoritatea s-a supus Minorităţii” ? Oare, nu ar fi nevoie de o lege prin care să fie reglementată „clar şi concis” activitatea politică după alegerile locale şi parlamentare ? „Viespile şi albinele” politice ar trebui să se confrunte în mod echitabil şi cu demnitate, „fără lovituri sub centură”, pe „câmpurile de bătălie” ale campaniilor electorale! Asta o fi Democraţia „viespilor politice”, care în permanenţă încearcă să-şi anihileze colegii politicieni, în afara campaniilor electorale ? Ce să mai înţeleagă populaţia din aceste „atacuri” permanente la adresa Puterii sau a albinuţelor din propriul partid ? Cine controlează scenariile, care încearcă să provoace haos politic în România?!

    O personalitate politică cu experienţă din Sătmar spunea cu amărăciune că s-a săturat de atâta „haos politic şi lipsă de profesionalism”! Dânsul spunea că preferă să „stea deoparte” pentru că mulţi dintre colegii de partid nu se mai bazează pe nişte principii democratice sănătoase, menite să creeze un dialog politic sănătos în România. Duelurile dintre „viespile şi albinele” politice ar trebui să se finalizeze cu victoria celor care au argumentele cele mai bune în ceea ce priveşte finalizarea unor decizii legislative mature, preventive şi pline de responsabilitate profesională. Domnia sa a mai precizat că „nu ar trebui să se poată implica nimeni din afara ţării în politica românească, fără voia noastră!”. Adică, unii dintre noi probabil că solicită „ajutorul” unor forţe străine de Interesul Naţional.

    Să ne înţelegem bine ! Fiecare partid are „viespile şi albinele” lui şi de multe ori unele albine (la fel ca în luptele reale din natură, dintre viespi şi albine), sunt anihilate, descurajate şi minimalizate deşi ideile lor sunt pacifiste şi constructive. Multe „albine” politice au plecat dintr-un partid sau altul pentru că viespile din interiorul „stupului”, adică a partidului, au devenit radicale, paranoice sau insensibile. Se pare că pe unele „viespi politice” le deranjează modul de gândire înţelept al unor „albine” din propriul partid şi devin extrem de agresive. Nimeni nu le mai poate tempera, doar poate un antidot miraculos destinat neutralizării înveninatelor ace, cu ajutorul cărora vor să elimine atât „albinele” inteligente din propriul stup, cât şi anumite „albine” din Parlamentul şi Guvernul României. Baiul cel mare e că şi „Matca” se pare că este contaminată de gustul „dulce” al mierii Puterii, care este păzită deocamdată cu străşnicie de un roi de albine puternic, ager şi flexibil în luptele psihologice, economice sau „ de stradă”, care se derulează cu vehemenţă pe tărânul îndrăgitului nostru Spaţiu Public. Noroc cu „albinele” care mai lucrează în timp ce „trântorii” stau la taifas şi pactizează cu viespile, la intrarea în stupul ţării.

    Dumitru Ţimerman

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE