17 December 2018
Festivalul Berii Artizanale

Sătmărenii se revoltă: ”Primăria îngreunează voit circulația la Burdea”

Filed under: Locale |

Un grup de cetățeni care locuiesc în zonă sunt de părere că autoritățile nu fac decât să îngreuneze circulația la Burdea. După părerea loc, închiderea circulației pe unele străzi din zonă aglomerează și mai mult intersecția.

Cetățenii din zonă au trimis poziția lor față de aceste decizii pe care GNV o redau integral.

”Odată cu finalizarea parțială a lucrărilor de pe podul Decebal, începând de vineri s-a închis total urcarea pe pod de pe strada Zimbrului. Acum câteva luni s-a amenajat (pregătit) urcarea pe pod prin amplasarea de borduri laterale și coborârea trotuarului urmând să se toarne asfaltul dar brusc săptămâna trecută au fost amplasate alte borduri mai înalte pe trotuar și s-a ridicat nivelul acestuia astfel încât nu se mai poate urca pe pod și toți locuitorii din zona fostului cinematograf Luceafărul care vor să treacă podul trebuie să ocolească pe strada Basarabiei și să ajungă în intersecția de la Burdea aglomerând sensul giratoriu.

Angajații primărie în loc să identifice soluții pentru fluidizarea traficului nu au cunoștințele necesare și găsesc soluții numai pentru îngreunarea traficului. În alte orașe nu știu cum să găsească soluții pentru fluidizarea traficului și noi închidem o stradă care era foarte eficientă și care este deschisă de când este podul Decebal.
Acum singura ieșire din acest cartier este pe strada Basarabiei printre cele două biserici. În această zonă sunt mulți locuitori și chiar operatori economici cu mulți angajați pentru care această decizie nu este îmbucurătoare deoarece îngreunează traficul și se măresc timpii de așteptare la ieșirea din cartier. Sunt afectați chiar și cei care vin din zona Soarelui deoarece crește numărul de mașini care ajung în b-dul Octavian Goga și se fac cozi care ar putea fi eliminate prin redeschiderea accesului pe pod de pe strada Zimbrului.

O să vedem la primăvară, când se vor relua lucrările pe podul Decebal, ce aglomerație va fi în intersecția de la Burdea datorită deciziei pe care domnul primar a luat-o.

Cu respect,
Un grup de cetățeni care locuiesc în această zonă”.

One Response to Sătmărenii se revoltă: ”Primăria îngreunează voit circulația la Burdea”

  1. Cum poate cineva sa inchida o strada asa de azi pe maine care exista de cand este podul Decebal si care de-a lungul timpului si-a dovedit utilitatea? In zona nu au fost niciodata accidente. In schimb s-ar putea sa fie acum in intersectia de pe strada Basarabiei intre cele doua biserici si B-dul. Ovtavian Goga care acum este singura iesire din cartier. Toti locuitorii din zona care vor sa treaca podul vor aglomera acum intersectia de la biserici si intersectia de la Burdea. Daca initial au pregatit urcarea pe pod si au lasat loc pentru acces de pe strada Zimbrului.iar apoi s-au razgandit sunt curios cum este in proiectul de reabilitare a podului. Poate ne spun cei de la primarie.

    nelu
    20 November 2017 at 16:52
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *