17 December 2018
Festivalul Berii Artizanale

Scumpiri pe linie la Satu Mare. Impozite, parcări, mașini ridicate

Filed under: Locale,Top News |

Vești proaste pentru sătmăreni. Conducerea Primăriei a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că se are în vedere creșterea impozitului pe mașini și construcții. Totodată, se are în vedere dublarea prețului tichetului de parcare în zona A, unde nu vor mai fi eliberate abonamente gratuite, dar dublarea taxei de parcare în cartiere. Mai mult decât atât, începând de anul viitor, vor fi ridicate mașinile parcate ilegal.

Majorarea impozitelor

Încă de la începutul întâlnirii cu presa, primarul Kereskenyi Gabor a arătat că, din cauza revoluției fiscale, bugetul municipiului Satu Mare va avea, anul viitor, o ”gaură” de peste 30 de milioane de lei. În această situație, nu mai sunt suficienți bani pentru derularea invesțiilor preconizate de Primăria Satu Mare.

Pentru a mai ”drege” bugetul municipiului Satu Mare, se are în vedere majorarea impozitului pe clădiri și auto cu 20%. Kereskenyi a arătat că, potrivit unei simulări făcute de specialiștii din cadrul Primăriei, odată cu majorarea impozitelor s-ar aduce la bugetul local peste 5 milioane de lei.

Proiectul de hotărâre era planificat să facă parte din ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului Local Satu Mare, însă dezbaterea sa a fost amânată pentru vreo două-trei săptămâni, în speranța că se va renunța la ”Revoluția Fiscală”.

Taxele de parcare, dublate

Tot cu aceeași ocazie, primarul Kereskenyi, secondat de city-managerul Masculic Csaba, a mai precizat că, pentru an ul viitor, nu se vor mai acorda tichete gratuite de parcare,. cel puțin nu pentru Zona A (zona centrală). Aici există circa 2.000 de locuri de parcare, iar anul trecut au fost eliberate circa o mie de abonamente gratuite.

Mai mult decât atât, se are în vedere dublarea taxei de parcare în Zona A de la 2 lei/oră la 4 lei/oră. Dublate vor fi și tarifele pentru rezervarea unui loc de parcare în cartiere, acolo unde sunt amenajate parcări, de la 80 de lei, în prezent, la 150 de lei, de la 1 ianuarie 2018.

Mașini ridicate

De asemenea, primarul Kereskenyi a mai precizat că de anul viitor vor fi ridicate mașinile parcate ilegal. A fost semnat deja contractul pentru cumpărarea unei autospeciale de ridicat mașinile. Operațiunea de ridicare a mașinilor va fi făcută de ADP, în acest sens urmând a fi angajate 18 persoane pentru acest serviciu.

City-managerul Masculic Csaba a precizat că, odată ridicate, mașinile vor fi depozitate într-o parcare amenajată special în curtea Transurban, iar pentru recuperarea lor, sătmărenii vor trebui să achite o taxă de 550 din care 300 de lei taxa de parcare ilegală, 200 de lei cheltuieli de transport și 50 de lei/zi cheltuieli de depozitare.

Ultimele două puncte discutate vor fi supuse dezbaterii consilierilor locali în cadrul ședinței de mâine a Consiliului Local Satu Mare.

6 Responses to Scumpiri pe linie la Satu Mare. Impozite, parcări, mașini ridicate

 1. Isi mai cumparau satmarenii tichete, dar de acum nici atat…

  ciprian
  22 November 2017 at 15:16
  Reply

 2. Trebuie platite si salariile marite de undeva, nu?

  Promotii Auto
  22 November 2017 at 15:27
  Reply

 3. nu mai sunt suficienți bani pentru derularea a chefuiri si betie

  bil
  24 November 2017 at 07:03
  Reply

 4. in fiecare an cand vine un porc imbecibil de primar taxele si impozitele se maresc 30-40% pe langa ca parcarile din cartiere se cunstruiesc din bani public dupa ce le inchiriaza la un preti de 250 de lei la firmele de transport pentru ca parcarile plin de masina lori,locatari sant nevoiti sa parcheze masinile pe drumurile publice

  bil
  24 November 2017 at 07:12
  Reply

 5. Escroc de primar si toti ordinari din conducere care nu stiu doar cum sa ne fure intrun half mai ordinar can niciodata!! Can sa is I Plateasca limuzinele recent achizitionate pe bani nostri!!

  Sorin
  7 March 2018 at 15:29
  Reply

 6. Magarule de primar cei care parcheaza pe platoul din centrul nou pe PLATOUL PIETONAL(nesimtitii tai de la primarie) cat platesc??? NU ti-e rusine sa tolerezi asemenea lucruri??????Esti varza!!!!!

  dani
  8 March 2018 at 11:21
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *