17 December 2018
Festivalul Berii Artizanale

ALARMANT. Copiii din Satu Mare în pericol. Județul, pe ultimul loc la vaccinul împotriva unei boli mortale

Filed under: Locale,Top News |

Județul Satu Mare se află pe ultimul loc pe țară în ceea ce privește vaccinarea anti-rujeolă. Situația este dezastruoasă la nivel național în privința imunizării copiilor cu vaccinul ROR ((rujeola, oreion, rubeola). Chiar și în această situație, județul nostru este pe ultimul loc. Mai puțini de 10% dintre copii sătmăreni au fost vaccinați, potrivit Hotnews.ro

La nivel național, în toiul epidemiei de rujeolă, care a provocat cel puțin 36 de decese, dintre care unul și în Satu Mare, situația vaccinării anti-rujeolă este dezastruoasă.

Pe cele trei categorii de vârstă, cifrele în luna octombrie arată astfel:
– dintre copiii cu vârsta între 9 si 11 luni au fost vaccinați, în octombrie, doar 39,2%;
– la categoria de vârstă 1-4 ani au fost vaccinați 34,5%;
– la categoria de vârstă 5-9 ani au fost vaccinați cu primul vaccin ROR 16,5% dintre copii, în timp ce 29,9% au fost imunizați cu cel de-al doilea vaccin ROR, arată datele obținute de Hotnews.ro.

Cea mai dramatică situație este în județul Satu Mare, unde mai puțin de 10% dintre copii au fost vaccinați.
– 9.2% dintre cei cu vârsta de 9-11 luni,
– 4.6% dintre cei cu vârsta 1-4 ani,
– 8.6% din categoria de vârstă 5-9 ani au fost imunizați cu prima doză de vaccin ROR și 4.1% din aceeași categorie de vârstă cu a doua doză de vaccin.

Cauzele pentru care mii de copii români sunt nevaccinați împotriva rujeolei sunt diverse. După ce, anul acesta, au existat discontinuități grave în aprovizionarea cu vaccinuri și mulți părinți s-au plâns că nu au avut de unde să procure vaccinul ROR, datele arata că, în luna octombrie, câteva mii de părinți români au refuzat să îți vaccineze copiii, mai arată Hotnews.ro.

9.946 de cazuri de rujeolă și 36 de decese (dintre care unul în județul Satu Mare) au fost raportate în România de la debutul epidemiei. Cele mai multe cazuri – 9.538 – au apărut la persoane care nu au fost vaccinate nici măcar cu o doză de vaccin.

Cele mai afectate categorii sunt bebelusii și copiii cu vârsta de până la 5 ani, în rândul cărora au fost înregistrate și cele mai multe decese.

Rujeola este o boală respiratorie severă, podusa de virusul rujeolos, foarte contagioasă și, uneori, mortală, potrivit site-ului desprevaccin.ro citat de Hotnews.ro.

O persoană bolnavă poate infecta 9 din 10 persoane cu care intră în contact. Riscul este major pentru copiii mai mici de nouă luni care nu pot fi vaccinați și care, dacă se îmbolnăvesc, pot degenera în forme grave ale afecțiunii.

One Response to ALARMANT. Copiii din Satu Mare în pericol. Județul, pe ultimul loc la vaccinul împotriva unei boli mortale

  1. Nici nui de mirare ca de cinci ani inainte guvernul dac au inceput genociderea copiiilori din cei cinci ani peste 2 milioane de copii au fost omorite de sistamul sanitar dacice

    bil
    5 December 2017 at 06:36
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *