More

    Cod Portocaliu de inundații. Andrieș: ”Nu există pericol real de inundații!”

     

     

    Institutul național de Hidrologie a emis, în această dimineață, un Cod Portocaliu de inundații pentru județul nostru, în special pentru bazinul râului Tur.

    Directorul Serviciului de Gospodărire al Apelor (SGA) Satu Mare, Vasile Andriel, a declarat, în exclusivitate pentru Gazeta de Nordf Vest, că nu există, însă, pericol real de inundașii în județ.

    ”A plouat foarte mult în ultima vreme, peste 30 de litri pe mp în 24 de orei, pe anumite zone. Râul Tur a fost în cod galben de patru zile. Acum au intrat în cod galben și Valea Rea, Barajul de la Călinești, dar și valea Maria, la Rătești.
    În această dimineață, însă, râul Tur a atins la Turulung cota de 420 de cm, adica fza a doua, ceea ce înseamnă cod portocaliu. De asemenea, va ma crește și Lacul de la Călinești va intra, până la orele amiezii, în cod portocaliu. Pe alte cursuri de râul nu avem probleme mari cu toate că precipitațiile au fost destul de însemnate”, a precizat pentru GNV Vasile Andrieș.

    Șeful SGA a mai precizat că, cel puțin deocamdată, nu există un pericol real de inundații.

    ”Chiar dacă râul Tur ar ajunge la Codul Roșu, până să iasă dintre diguri și să inunde terenurile din jur ar mai trebui să crească între 50 și 150 de cm. Deocamdată nu există pericol de inundații nicăieri în județ cu atât mai mult cu cât, în următoarea perioadă ploile vor înceta și vremea se va răci treptat”, a mai precizat Andrieș.

    Pe Crasna și râurile din jur nu au fost atinse, încă, cotele de atenție.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE