More

    Distilăriile Bran produc băuturi cărora le-a mers faima peste mări şi ţări

    Familia Bran, care deţine Distileriile Bran din Satu Mare, produce palincă, rachiu, dar şi alte băuturi spirtoase pe care le livrează în hoteluri de patru şi cinci stele din Bucureşti precum Marriott, Inter­continental sau Howard Johnson, în aero­por­tul Otopeni, dar şi în câteva restaurante şi magazine din ţată şi străinătate.

    Familia se bucură de un istoric, o tradiţie şi o experienţă îndelungată în producerea băuturilor alcoolice natural distilate. Transmise din tată in fiu, ultima generaţie acumulează informatii mai multe şi mai valoroase, băuturile marca Bran fiind astfel îmbunătăţite încontinuu.

    Odată deschise portile care erau cândva închise de regimul comunist, familia Bran a înfiinţat societatea SC ALCOROM SRL pentru a putea împărtăşi şi altora gustul de neconfundat al pălincii, rachiului şi al tuicii dat de prunele atent şi cu dragoste crescute şi într-un final selectate pentru băutură. Băuturile marca Bran sunt atestate de Ministerul Agriculturii ca fiind Produse Tradiţionale Româneşti.

    Odata cu aparitia sistemelor de calitate, a buletinelor de analiza, se confirmă şi calitatea incontestabilă a produselor marca Bran. Calitate nu a trecut neobservată, lucru care reiese din diplomele şi medaliile obţinute ani la rând la diverse concursuri de specialitate unde pălinca Bran a fost decorată cu distinctia de Marca de Aur a României la această categorie de băuturi. Din dorinta de a proteja un lucru atat de valoros, Marca Bran este înregistrată şi protejată la OSIM.

    În prezent, atribuţiile în cadrul disti­leriei sunt împărţite între mem­brii familiei. Societatea produce atât bău­turi sub brandul Bran, cât şi bran­duri private pentru mai multe reţele de magazine.

    Una dintre cele mai noi dar şi mai apreciate băuturi ale Distilăriilor Bran este Samaro , o băutură fină, din nuci verzi, care concurează pe această piaţă a digestivelor. Reţeta băuturii Samaro a luat naştere acum aproximativ zece ani, dar a fost nevoie de muncă intensă în ultimii doi ani pentru a fi adusă la forma actuală, gata de a fi servită în cluburi, o băutură fină şi cu o formă de prezentare atractivă. Samaro este o băutură digestivă obţinută prin macerarea nucilor verzi cu alcool agricol din cereale şi adăugarea a peste 50 de plante medicinale şi propolis. Această băutura este recomandată în toate afecţiunile gastrice, consumată în cantităţi moderate pe stomacul gol şi servită rece.

    Tot procesul de producţie al băuturii Samaro ţine aproximativ şase luni, de la momentul culegerii nucilor verzi şi până la îmbutelierea băuturii. Pentru viitor  se doreşte producerea a peste 100.000 de sticle, urmând ca, după semnarea de noi contracte, să crească producţia. În ultimii ani băutura a primit diferite note de gust, fiind adusă la o formă cât mai băubilă şi fină, pentru a putea fi acceptată de publicul larg.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE