17 December 2018
Festivalul Berii Artizanale

Sătmăreanul Ioan Mircea Pașcu, ales președinte la conferința europeană consacrată securității și apărării

Filed under: Locale |

Vicepreședintele Parlamentului European, sătmăreanul Ioan Mircea Pașcu, a fost desemnat președintele Berlin Security Conference, unul dintre cele mai mari evenimente și formate de pe continent privind tematica securității și apărării europene.

”Am fost desemnat Președintele Conferinței de Securitate de la Berlin (Berlin Security Conference – BSC), principala manifestare europeană consacrată dezbaterii problemelor de securitate ale continentului”, a scris europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu (PSD, S&D) pe pagina sa de Facebook.

Berlin Security Conference este una dintre cele mai mari conferințe anuale privind politica de securitate și apărare europeană, fiind organizată începând cu anul 2001.

Conferința reprezintă un forum care are drept obiective promovarea politicii de securitate și apărare europene, cooperarea transatlantică, sistemul de securitate europeană post-Război Rece și vecinătatea europeană.

Cea de-a 16-a ediție a Berlin Security Conference s-a desfășurat în jurul temei ”Europa sub presiune – securitate și apărare în vremuri impredictibile”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *