More

    Primăria a obținut finanțare pentru pasajul de la Crinul. Și pentru alte 23 de investiții


    Primăria municipiului Satu Mare a obținut finanțare pentru realizarea pasajului suprateran de la Crinul dar și pentru alte 23 de investiții. Primarul Kereskenyi Gabor a arătat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că Agenția de Dezvoltare Nord-Vest a avizat favorabil suma de 26,8 de milioane de euro, din care se vor finanța mai multe obiective din municipiul reședință de județ, fondurile obținute prin POR 2014-2020.

    Astfel, pentru realizarea pasajului suprateran de la Crinul, care va fi de fapt o pasarelă pietonală și de bicicliști suspendată, s-a alocat suma de 3 milioane de lei.

    În total, prin Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, Primăria Satu Mare a întocmit 24 de fișe și documentații în vederea atragerii de fonduri europene neramburasbile prin POR, proiecte care au fost transmise către ADR Nord Vest. Aceste

    Concret, ADR Nord-Vest a declarat în 2017 conforme și admisibile aceste documentații, astfel că Primăria Satu Mare va beneficia de o finanțare în valoare de 26,8 milioane de euro pentru proiecte ce vor fi implementate în 2018-2020.

    Lista de proiecte prioritate pentru atragerea de fonduri europene cuprinde printre altele amenajarea și construirea de piste de bicilete în municipiu, precum și realizarea de sisteme de închiriat biciclete, creșterea eficienței transportului public urban de călători prin achizionarea unor autobuze hibride și asigurarea infrastructuri suport, transformarea zonei degradate Cubic în zona de petrecere a timpului liber, transformarea zonei degradate malurile Someșului, între cele 2 poduri, în zonă de petrecere a timpului liber, construirea unui pasaj suprateran în intersecția Crinul, dar și reabilitarea unor unități de învățământ.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE