More

    Aproape 3.500 pachete de țigări de contrabandă, descoperite la Petea

    Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la Petea aproape 3.500  pachete cu țigări de contrabandă, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

    În data de 15 februarie a.c., în jurul orei 00.30, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pentru efectuarea formalităților de frontieră, doi cetățeni cu dublă cetățenie româno-ucraineană, Vasile P. și Ruslan R., în vârstă de 30, respectiv 34 de ani, călătorind cu un autoturism marca Renault, înmatriculat în România.

    Acționând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanelor și bagajelor.

    Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în ușa culisantă, în pereții laterali precum și într-un loc special amenajat în podeaua mașinii, cantitatea de 3.454 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

    Țigările, în valoare de peste 41.000 lei, au fost reținute în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 32.500 lei a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

    În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE