14 December 2018
Festivalul Berii Artizanale

FOTO. Țepe cu mașini furate la Satu Mare. Țeparul, arestat

Filed under: Locale |

 

Mai multe persoane din județul Satu Mare au fost înșelate de un țepar, tot sătmărean, care acum se află, din câte se pare, în arestul IPJ. Acesta fura mașini pe care apoi le schimba cu alte mașini, în Satu Mare. Astfel că, dacă reaușea să-și ducă la bun sfârșit țeapa, el rămânea cu o mașină fărp probleme, pe care mai apoi o vindea, în timp ce cel înselat se alegea cu o mașină furată și cu declarații date la poliție.

Ultima țeapă trasă de C.M. i-a venit însă de hac. Acesta a folosit aceeași metodă ca și până acum. A furat un Ford Focus de la o firmă de închirieri mașini cu care a venit la Satu Mare. Aici a încercat să facă schimburi, la prima vedere, dezavantajoase pentru el.

Astfel că în plasa lui a picat un sătmărean care avea o mașină de teren. Individul i-a dat o mașină furată, un Ford Focus la schimb pe o mașină de teren marca Ssang Yong având numărul de înmatriculare SM 80 MIL, dar tranzacția era doar cu condiția sa îi dea fișa fiscala pentru Ford, autoturism care era pe firmă. Acesta a fost norocul celui înselat, care nu i-a dat țeparului actele de la autoturismul de teren.

Individul l-a înșelat cu o poveste că tatăl lui lucrează la un parlamentar și ca firma pe care era înmatriculată mașina Ford Focus era a lui și ca îi trimite actele: fisa de transcriere, fiscalul și factura prin curier.

După o săptămână, tipul dispare cu masina de teren SM 80 MIL și victima află ca Fordul de fapt e furat de la o firma de închiriat auto. Acesta a anunțat poliția a predat Ford-ul și a aflat că individul este căutat în mai multe dosare de fraudă și furt în Oradea și Satu Mare, lucru confirmat pentru GNV și de surse din cadrul IPJ.

După circa două săptămâni de la de la perfectarea ”tranzacției”, și după ce prietenii păgubitului au distribuit din plin avertismente pe Facebook, țeparul este depistat de polițiști la volanul autoturismului de teren Ssang Yong tocmai în Gherla.

Cum nu avea acte asupra autoturismului, țeparul a încercat să îndruge niște minciuni care nu au prins la polițiști care deja îl căutau atât pe el, cât și mașina.

În prezent, țeparul a fost arestat, iar amebele mașini se află în custodia Poliției până la finalizarea dosarului.

Înainte de a fi prins la Gherla, Gazeta de Nord Vest a încercat să ia legătura cu persoana acuzată însă nu s-a reulit acest lucru. Din câte se pare, nu a mai intrat pe contul său de pe Facebook de mai bine de două săptămâni.

Așadar, aveți mare grijă. Orice vi se pare că este mult mai ieftin de în mod normal poate fi o mare țeapă și, de fapt, să plătiți mult mai mult. Atenție cu cine ce afaceri faceți!

One Response to FOTO. Țepe cu mașini furate la Satu Mare. Țeparul, arestat

  1. Foarte bun articolul

    Rent a car Bucuresti
    14 February 2018 at 21:06
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *