More

    FOTO. Zidire sufletească pentru elevii Liceului Ortodox ”Nicolae Steinhardt”

    În fiecare an, în perioada Postului Mare, Liceul Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt” are ca invitați de cuvânt de folos duhovnicesc, din Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Astăzi, cu binecuvântarea PS Iustin, și la cererea părintelui director al Liceului Ortodox, Gabriel Groza, a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor Mai Înainte Sfințite părintele Casian, exarhul Catedralei Episcopale din Baia Mare. La sfârșit, le-a împărtășit atât copiilor, cât și adulților prezenți la slujbă, cuvântul duhovnicesc.

    ”Suntem în această săptămână la o bucurie duhovnicească cu părintele Casian, exarhul Catedralei Episcopale din Baia Mare, care slujește Liturghia Darurilor Mai Înainte Sfințite. Pe lângă Sfânta Liturghie, la fel ca și părinții duhovnici care au fost de la Scărișoara, de la Măriuș, de la Rohia, și părintele Casian le-a vorbit și i-au format pe tineri duhovnicește și i-au îndrumată să se pregătească pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului”, a precizat directorul Liceului ortodox, Gabriel Groza.

    Părintele Casian a încercat să intre la sufletul copiilor cu un exemplu prin care își vor împroprietării cu anumite calități. Ieri a fost vorba despre calitățile Creionului, cinci la număr.

    ”Am încercat să-i fac să înțeleagă că tot ceea ce fac ei în școală de fapt este o împroprietărie a legăturii lor cu viața de zi cu zi. Adică, un creion în mâna cuiva, poate scrie cuvinte frumoase, dar în același timp poate scrie cuvinte urâte. Dar un creion lasă pe hârtie istorie. Așa și viața omului pe pământ lasă Istorie. Depinde cum lasă omul mâna lui Dumnezeu de a scrie viața sa pe pământ. Le-am sfătuit pe cei mici să fie buni creștini. Căci dacă vor fi creștini, vor fi de toate”, a declarat pentru GNV, părintele Casian.

    Aceste zile duhovnicești vor fi încununate săptămâna viitoare, joi, când va fi prezent și PS Iustin al Maramureșului și Sătmarului, la Liturghia Arhierească și la concursul național Tradiții și Obiceiuri de Paște.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE