More

    GRIPA mai face o victimă la Satu Mare. Doi din 102 din județ

    Gripa a mai făcut o victimă la Satu Mare. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 66 de ani care a decedat joi dimineața în Spitalul Județean de Urgență.

    Testele de laborator au arătat că victima a fost infectat cu virusul gripal de tip tip A, subtip (H1)pdm09. potrivit medicilor, bărbatul nu a fost vaccinat antigripal și suferea de condiții medicale preexistente.

    „Pacientul, bărbat în vârstă de 66 de ani, a fost internat în cadrul secției de Terapei Intensivă, în data de 04.03.2018. Diagnosticul la internare a fost de Insuficiență Respiratorie Acută (IRA), Bronhopneumonie, Diabet Zaharat, Sechele AVC, suspiciune de gripă.

    În data de 05.03 s-au recoltat probe specifice care au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea sau infirmarea prezenței virusului gripal.

    În data de 08.03 Institutul Cantacuzino a confirmat pezența în secreții a virusului gripal de tip A. În data de 15.03.2018, în ciuda eforturilor echipei medicale multidisciplinare, pacientul a decedat.

    Conform protocoalelor în vigoare, decesul a fost raportat Direcției de Sănătate Publică Satu Mare.

    Este al doilea caz de deces cauzat de gripă la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare”, este poziția conducerii SJU Satu Mare.

    Este al 102-lea deces cauzat de gripă din țară, însă al doilea din județul Satu Mare. În data de 20 februarie gripa a făcut prima gripă la Satu Mare. Atunci a fost vorba despre o femeie în vârstă de în vârstă de 57 de ani, care a decedat la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență.

    Femeia avea o patologie foarte complicată în sensul că a ajuns la spital cu o brohmo-pneumonie, cu o glicemiei de 500, avea un diabet necontrolat, precum și o insuficiență respiratorie acută și o insuficiență cardiacă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE