14 December 2018
Festivalul Berii Artizanale

Husarii restricționează circulația la Satu Mare. Zonele afectate

Filed under: Locale |

În perioada 15-16 martie a.c. efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare împreună cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, la nivelul judeţului Satu Mare cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, care se vor desfăşura în municipiile Satu Mare şi Carei, în oraşele Tăşnad, Livada şi Ardud, în comuna Lazuri.

Misiunea jandarmilor, poliţiştilor şi a pompierilor este de a menţine un climat de linişte publică, la nivelul judeţului Satu Mare, de a asigura protecţia participanţilor la manifestaţiile de comemorare şi deplasarea acestora în condiţii de siguranţă, precum şi buna desfăşurare a tuturor activităţilor cetăţeneşti şi instituţionale, din localităţile menţionate.

Având în vedere manifestările de amploare organizate la nivelul municipiului Satu Mare, pentru siguranţa participanţilor la manifestări, dar şi pentru a celor din trafic în intervalul orar 16.30 – 18.30 vor fi aplicate restricţii de circulaţie pe următoarele străzi:

– 16.30 – 17.15 străzile Ştefan cel Mare, Mileniului, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Marsilia;

– 17.15 – 17.30 străzile Ştefan cel Mare, Iuliu Maniu, Mihai Viteazu;

– 17.30 – 18.30 Piaţa Libertăţii zona cuprinsă între străzile Horea şi Ştefan cel Mare;

Programul manifestărilor de Ziua Maghiarilor:

Ziua de 15 Martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, va fi sărbătorită cu mare fast la Satu Mare. Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, de 15 Martie va fi organizată o defilare cu cai și husari.

Manifestările va începe la ora 17.00 cu depunerea de coroane la statuia lui Petőfi Sandor, care va fi urmată de un marș spre Parcul din centrul vechi al orașului (vizavi de Hotelul Astoria) unde este amplasată noua statuie. Cu alte cuvinte, marșul va fi în sens invers, pe strada Ștefan Cel Mare, din Piața Eroilor Revoluției înspre Centrul Vechi și nu de la Casa de Modă spre Piața Eroilor Revoluției, ca și până acum.

Ceremonia de dezvelire a statuii lui Széchenyi István va începe la ora 17.30 cu o rugăciune rostită de episcopul romano-catolic al Maramureșului și Sătmarului, Schönberger Jenő și de episcopul reformat de pe lângă Piatra Craiului, Csűry István.

La ceremonie vor mai participa primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, președintele organizației municipale a UDMR și Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, liderul organizației județene a Uniunii. Festivitatea se va încheia cu un scurt moment artistic și depunere de coroane.

Comemorare 15 Martie 1848 la Satu Mare

Joi, 15 martie 2018.

16.45 Adunarea participantilor in Piata Eroilor Revolutiei

17.00 Depuneri de coroane la bustul Petőfi Sándor

17.10 Defilare cu fanfara si husari spre Piata Libertatii

17.30 Dezvelirea statuii Széchenyi István, depuneri de coroane

Alocuțiuni:

 • Kelemen Hunor, presedintele UDMR
 • Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare
 • Zákonyi Botond, ambasadorul Ungariei la Bucuresti
 • Pataki Csaba, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare
 • 19.00 Spectacol festiv la Teatrul de Nord

2 Responses to Husarii restricționează circulația la Satu Mare. Zonele afectate

 1. SA MA PIS PE NEAMUL VOSTRU DE BOZGORI

  FLO
  15 March 2018 at 22:26
  Reply

 2. Atentie!!! Nu cumva sa o faci "contra vintului" care bate dinspre Vest (Schengen).

  Carmen
  17 March 2018 at 10:02
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *