25 March 2019
Festivalul Berii Artizanale

Vrea desființarea județului Satu Mare. Ce propune în schimb

Filed under: Locale |

Un fost prim ministru al României solicită regionalizarea României ceea ce ar duce, în mod normal, la desființarea județului Satu Mare. Alături de Bihor, Maramureș, Cluj, Sălaj și Bistrița Năsăud, județul nostru ar urma să facă parte din Regiunea de Nord Vest cu capoitala la Cluj Napoca.

Primarul Clujului, Emil Boc, propune comasarea județelor în regiuni și reducerea cu o treime a primăriilor, informează NotaBN.ro, citat de activenews.ro. Edilul clujean afirmă că legislația actuală privind organizarea administrativ-teritorială trebuie schimbată, fiindcă este comunistă.

”Este necesară crearea acelor regiuni de cel puțin 800.000 de locuitori, în accepția europeană – acum numai zona Sucevei se află în această situație – pentru că atunci și Clujul va putea să ia bani direct de la Bruxelles. Reforma la nivel micro nu se poate face cu 3.000 de primării, numărul lor trebuie redus cu cel puțin 1.000, unele dintre ele nici nu au bani de lumină și stau la mila guvernului, deci nici nu se poate vorbi despre dezvoltare. Legal, regiunile în România nu au personalitate juridică”, a spus Emil Boc, conform sursei citate.

One Response to Vrea desființarea județului Satu Mare. Ce propune în schimb

  1. Muc cel mic viseaza cai verzi pe dealul clujului, decat cu clujenii (oameni mai rai ca cei din teleorman) mai bine nu!

    Malvina
    18 March 2018 at 07:05
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *